DUBAI IPAK NE MOŽE DA IGRA U ABA LIGI?
Košarkaška lopta, Foto: EPA/Kai Foersterling

šta se dešava?

DUBAI IPAK NE MOŽE DA IGRA U ABA LIGI?

Najnovije informacije

Objavljeno:

Budućnost tvrdi da Dubai ne može da bude deo ABA lige zbog neregularnosti tokom sastanka na sednici Skupštine reginalne lige.

Dubai je na sednici ABA lige i zvanično dobio mesto u regionalnom takmičenju i biće jedna od ekipa u narednoj sezoni.

Posle svega što se dogodilo oglasila se podogrička Budućnost saopštenjem i tvrdi da Dubai ne može da igra u ABA ligi.

Košarkaši Budućnosti
Košarkaši Budućnosti foto: Buducnost VOLI/Filip Roganovic

- Iz medija smo saznali da je Skupština ABA lige održana bez prisustva predstavnika Budućnosti i uz protivljenje Partizana i uz novo konstantno omogućavanje Derbija da koristi svoja vlasnička prava osvjaanjem ABA 2 lige. Ako su ovi navodi o učešću Dubaija tačni, onda je jasno da je današnjio krnjeni sastav Skupštine doneo odluke koje su suprotne Društvenom ugovoru i ostalim aktima Drušva koje upravlja ligom - navodi se u saopštenju.

Objašnjavaju zatim i šta je problem.

- Taj okrnjeni sastav zanemario je činjenicu da je jednoglasnost u odlučivanju ovog javnog trgovačkog drušgva neophodna za proširenje ABA lige, pristup klubova iz drugih država i odobravanje učešća klubova koji to nisu obezbedili osvajanjem ABA 2 lige ili razigravanjem na kraju sezone.

Kažu da Bubai neće moći da igra.

- Nemamo ništa protiv da se od sledeće sezone omogući Dubaiju da igra u ABA ligi, ali insistiramo na tome da taj prijem bude obavljen uz poštovanje Statuta i ugovora, a ne na način na koji je primenjen u Skupštini i da Dubai dovede u nezavidnu situaciju, a to je da bez ponavljanja Skupštine i saglasnosti svih članova društva neće moći da igra. Takođe, poslednje plasiranim klubovima i najbolje plasiranim klubovima ABA 2 lige se daje lažna nada da bi moglo biti više mesta u ABA ligi od sledeće sezone, ako je jasno da se ova sezona mora završiti po važećim pravilima.

Predsednik košarkaškog kluba Budućnost, Dragan Bokan
Predsednik košarkaškog kluba Budućnost, Dragan Bokanfoto: Starsport©

Nadaju se da će na pravi način doneti odliuku.

- Budućnost očekuje da će učesnici Skupštine koji su doneli pogrešne i pravno neodržive i nesprovodive odluke sagledati situaciju na pravi način i doneti odluku o održavanju nove Skupštine.

Uz to ističu da je to jedini način na koji Dubai može da uđe u ABA ligu na velika vrata i da samo tako društvo i liga mogu da funkcionišu,.

Navode i da ukoliko sve to izostane onda će takmičenje od sledeće sezone biti potpuno neregularno.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso/Mondo/ Prenela: Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.