SUROVO! Partizan ili Crvena zvezda ostaju bez Evrolige?
Duel Luke Mitrovića i Alena Smailagića, Foto: Starsport

SAMO TO NE

SUROVO! Partizan ili Crvena zvezda ostaju bez Evrolige?

Crni scenario za Večite rivale

Objavljeno:

Srpski košarkaški trener Petar Božić radi fantastičan posao na klupi Londona i ukoliko bi eliminisao Pariz u polufinalu Evrokupa, odnosno Bešiktaš ili Burg u eventualnom finalu, obezbedio bi mesto u Evroligi!

Da li klub koji krati troškove ima sredstava za to?

London Lajonsi imaju poteškoće. Račun kluba je opterećen, ali Džon Džefri, šef evropskog odeljenja kompanije "777", tvrdi da je problem u onima koji vode klub na dnevnoj bazi – prenose britanski mediji.

Petar Božić
Petar Božićfoto: Saša Pavlić Koky

- Vodi se od dana do dana. Ne postoji pravi uvid. Nekada se jednako iznenadimo kao i svi drugi kada vidimo negativne naslove - rekao je Džefri.

Sve je ovo stiglo nakon navoda iz Belgije da u Standardu iz Liježa, još jednom klubu – uz Sevilju, Đenovu i Hertu – koji je u vlasništvu „777“, kasne plate zbog čega su pokrenute i tužbe. Engleski mediji pisali su i o ogromnim dugovanjima čak i Košarkaškoj ligi Britanije.

Kakav će uticaj imati Londond ukoliko postane šampion Evrokupa na Crvenu zvezdu i Partizan? Prošle sezone, kao i ove oba beogradska rivala su igrala Evroligu, ali bi tim Petra Božića mogao da sve to zakomplikuje za narednu.

Nemanja Nedović i Zek Ledej
Nemanja Nedović i Zek Ledejfoto: Starsport

U prošloj sezoni iako su podigli trofej Evrokupa, španski tim Gran Kanarija je odustao od Evrolige, pa je pored Partizana kao osvajača ABA lige, pozivnicu dobila Crvena zvezda. Da li će i London učini isto kao i Španci? Ostaje nam da vidimo, jer svi priželjkuju da u Evroligi i naredne sezone vide Zvezdu i Partizan.

Ono što ostaje kao nada jesu finansije Londona, ali svima nam je jasno da ukoliko dobiju šansu za učešće u Evroligi, da će i sredstva za istu biti lako pronađena!

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso/Meridian sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.