NEDOVIĆ POKORIO ZAGREB! Crvena zvezda ubedljiva protiv Cibone, crveno-beli suvereno čuvaju prvo mesto!
Nemanja Nedović razbio Cibonu, Foto: ABA liga/Cibona/Ivana Dergez

Sigurna pobeda

NEDOVIĆ POKORIO ZAGREB! Crvena zvezda ubedljiva protiv Cibone, crveno-beli suvereno čuvaju prvo mesto!

Fantastična igra Nedovića

Objavljeno: 20:37h

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Zagrebu ekipu Cibone sa 82:59 u 23. kolu regularnog dela ABA lige.

Zvezda je u Zagreb otputovala bez Jaga Dos Santosa, Miloša Teodosića, Treja Tompkinsa i Nikole Topića, ali to nije omelo četu Janisa Sferopulosa da na dominantan način pokori prestonicu Hrvatske.

Džoel Bolomboj
Džoel Bolombojfoto: ABA liga/Cibona/Ivana Dergez

Ovom pobedom Zvezda je na tri kola do kraja regularnog dela lige sačuvala dve pobede više od druoplasirane Budućnosti i jako je blizu prednosti domaćeg terena u plej-ofu.

Zvezda je od starta meča postavila stvari na svoje mesto i vrlo brzo došla do dvocifrene prednosti. Lider crveno-belih na obe strane parketa bio je Nemanja Nedović koji je u odustvu velikog broja igrača preuzeo odgvoornost i vodio Zvezdu do trijumfa.

Džavonte Smart
Džavonte Smartfoto: ABA liga/Cibona/Ivana Dergez

Probudila se Cibona krajem treće deonice, međutim, nisu imali snage da naprave veliki preokret. Nedović je u poslednjoj četvrtini vezao pet poena i odbio nalet domaćina. Pored srpskog beka odlični u redovima Zvezde bili su Džavonte Smart i standardno Džoel Bolomboj.

Crvenu zvezdu sada čeka duplo kolo u Evroligi, a u sredu (20 časova) u Arenu stiže ekipa Panatinaikosa, dok će dva dana kasnije, od 19 sati, Zvezda ugostiti Virtus iz Bolonje u 31. kolo regularnog dela Evrolige.

Najraspoloženiji kod Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, tri skoka i pet asistencija, pratio ga je Džavonte Smart sa 15 poena uz po dva skoka i asistencije, a dvocifren je bio i Rokas Gedraitis sa 11 poena, dva skoka i tri asistencije.

Dobru partiju pružili su Džoel Bolomboj (9sk) i Majk Tobi (7sk) uz po devet poena.

Kod Cibone, istakao se Aleksandar Aranitović sa 16 poena i osam skokova, pratili su ga Filip Bundović i Jakov Mustapić sa po 11 poena.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

04:16

Teodosić posle poraza od Olimpije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.