HRVATI LJUBOMORNI NA TRANSFER VUKČEVIĆA U NBA: ''Zašto je neafirmisani Srbin mogao, a Matković nije!''
Tristan Vukčević, Foto: Starsport©

ljuti su

HRVATI LJUBOMORNI NA TRANSFER VUKČEVIĆA U NBA: ''Zašto je neafirmisani Srbin mogao, a Matković nije!''

Svašta su imali da kažu Hrvati

Objavljeno: 18:50h

Tristan Vukčević je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Vašingtonom.

Partizan i Real Madrid će inkasirati po 600.000 evra od ovog transfera.

Ono što je mnoge iznenadilo, jeste trenutak prelaska u NBA ligu sa obzirom da Partizan čekaju jako bitne utakmice do kraja sezone.

Hrvatski portal ''Index'' je napisao veliki tekst o Vukčevićevom odlasku u NBA ligu, uz poređenje sa Karlom Matkovićem, koji je nedavno iz Cedevita Olimpije takođe otišao u Ameriku, ali za početak je morao u Razvojnu ligu, pre nego što se priključi ekipi Nju Orleans Pelikansa.

- Zašto neafirmisani Srbin ide direktno u NBA, a Hrvat je morao prvo u Razvojnu ligu? - naslov je teksta na pomenuto portalu.

Uporedili su transger Vukčevića i Matkovića.

- Odlazak mladih evropskih igrača u Ameriku usred sezone dosad je bio vrlo neuobičajen, ali čini se da se stvara novi trend. Vizardsi su mogli čekati kraj sezone da dovedu Vukčevića, ali doveli su ga već sada kako bi iskoristili završnicu NBA sezone, u kojoj više nemaju rezultatskih ambicija da vide šta 213 cm visoki Srbin zna i može, te ga bolje pripremili za iduću sezonu. Oni to mogu priuštiti jer će ionako završiti sezonu kao jedna od najgorih ekipa lige te se porazi podrazumijevaju, a to je izuzetna prilika da provere Vukčevića i neke druge svoje mlade igrače. Pelikansi nemaju taj luksuz s Matkovićem jer su usred borbe za plej-of, trenutno na petom mestu Zapada - piše ''Index''.

Takođe, navodi se da po stilu igre Vukčević deluje adekvatnije za NBA, nego za evropsku košarku, ali da će za početak verovatno morati dosta da radi na poboljšanju svojih fizičkih mogućnosti.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.