SFEROPULOS NIKAD ISKRENIJI: Šta je sa Jagom, Teodosićem, Nedovićem, Lazićem i Tompkinsom?!
Janis Sferopulos, Foto: Starsport©

GRK OTVORIO KARTE

SFEROPULOS NIKAD ISKRENIJI: Šta je sa Jagom, Teodosićem, Nedovićem, Lazićem i Tompkinsom?!

Evo kakva je situacija sa povređenima

Objavljeno: 22:24h

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je govorio na konferenciji za medije nakon poraza od Makabija od Tel Aviva 84:80.

Prvo je otkrio kakva je situacija sa Jagom Dos Santosom.

- U bolnici se nalazi na snimanju. U pitanju je lakši oblik potresa mozga. Bolje se osećao u svlačionici, ali mora sve da se proveri u bolnici - rekao je Grk.

Potom je usledila analiza meča.

- Kao što ste videli, mislim da je utakmica imala dve različite opcije. Prvo poluvreme smo igrali našu igru, održali smo Makabi na 31 poen. Igrali smo u odbrani veoma pametno i donosili dobre odluke. Govorili smo na poluvremenu da će Makabi reagovati i igrati bolje, ali kao što ste videli Makabi je promenio taktiku. Igrali su sa nižom postavom, postavili pritisak na naše bekove. Ovo nam je pokvarilo napad, postizali su lake poene iz tranzicije iz naših grešaka. Mislim da je bilo očigledno da ćemo doći do kraja i morali smo da nastavimo da igramo pametno u napadu, a da ih branimo tako da im ne dozvolimo lake poene. U poslednjoj četvrtini bili smo umorni. Veliki pritisak u drugom poluvremenu nas je usporio u napadu. Koristili su svoj atleticizam sa ofanzivnim skokovima i postigli su 63 poena u drugom poluvremenu. Čestitam Makabiju na pobedi, kao i našim igračima uprkos porazu. Nemam nikakvu zamerku na svoje igrače, nismo imali opcije uzevši u obzir povrede. Igrali smo sa tri beka tokom utakmice i morali smo da reagujemo, a kada su naši igrači postali umorni uticalo je na našu igru. To je bio razlog takve igre u drugom poluvremenu. Nastavili smo, borićemo se u svakoj utakmici Evrolige kao i danas. Pokušaćemo da dobijemo utakmice i kada roster nije kompletan. Za mene je veoma teško da organizujem utakmice, nemamo opcija na bekovima. Lazić je bio bolestan, Nedović je povređen. Bez prevodioca lopte nije lako imati stabilnost svih 40 minuta. Nastavićemo kao što sam rekao u Evroligi, a isto tako i u ABA ligi do kraja regularnog dela sezone. ABA ligu želimo da završimo na poziciji na kojoj se sada nalazimo na tabeli - opširno je rekao Sferopulos.

Zvezda - Makabi
Zvezda - Makabifoto: Starsport

Ofanzivni skok je večeras napravio veliku razliku.

- Makabi je prvi u ofanzivnim skokovima i mi smo tu negde u vrhu. Makabi je dao 15 poena iz drugih napada, Zvezda tri ili četiri. Znali smo da su dobri u tome, pokušali smo da ih zaustavimo, ali očigledno nismo u tome uspeli - rekao je Sferopulos.

Nije mogao da računa na četvoricu igrača...

- Nije bilo samo do izostanka Miloša danas, nedostaje nam Nedović, Lazić, Topić. Nije samo Miloš. Nadam se da će se Lazić brzo vratiti, kao i Nedović. Dok se Teo ne vrati imaćemo dosta opcija sa bekovima - dodao je Sferopulos.

Svestan je težine situacije.

- Bio je momenat kada nam je trebalo svežine sa klupe da promeni negativan momentum. Napravili su jak pritisak na naše bekove, bili smo umorni. Nismo dobro funkcionisali u napadu, ako dobro poentirate vratite se nazad i igrate odbranu. Ali ako promašite ili ukradu lopte i krenu u kontranapad to je teško zaustaviti. To se upravo desilo. To je bio razlog poraza. Nismo imali snage, nismo imali bekova da promene taj negativan momentum - objasnio je Sferopulos.

Kada ćemo videti Tompkinsa na terenu...

- Tompkins je krenuo da trenira individualno i treba mu vremena. Idemo od dana do dana, ne mogu da predvidim. Medicinski tim je sa njim kao i ostalima. Idemo dan po dan, dok ne prevaziđemo problem koji igrač ima. Radimo veoma jako, verujemo procesu i nadam se da ćemo ga videti uskoro, ne mogu predvideti kada - rekao je Sferopulos.

Neizvesno je da li će Nedović igrati na narednom meču.

- Ne znamo da li će igrati, dobio je udarac u mišić, doktori rade sa njim, nije bilo veoma ozbiljno, ali ne znamo kada će se tačno vratiti. Videćemo - zaključio je Sferopulos.

Zvezda svoj prvi naredni meč igra u ABA ligi protiv ekipe Cibone na gostujućem terenu, potom ih čeka duplo kolo Evrolige.

Bonus video:

00:24

Zvezda odbranila Žućkovu levicu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.