UBEDLJIV PORAZ PARTIZANA: Crno-beli se RASPALI u poslednjoj deonici, Barsa sve to SUROVO kaznila!
Tomaš Satoranski, Nikola Kalinić i Kevin Panter u duelu, Foto: EPA/Alejandro Garcia

29. kolo evrolige

UBEDLJIV PORAZ PARTIZANA: Crno-beli se RASPALI u poslednjoj deonici, Barsa sve to SUROVO kaznila!

Objavljeno: 22:39h
Završeno
22:24h

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Barseloni rezultatom 94:76 u okviru 29. kola Evrolige.

Crno-beli sada imaju skor od 13 pobeda i 16 poraza, dok je Barselona na 19 trijumfa i deset neuspeha.

Parni valjak je posle novog poraza došao u situaciju da će do kraja regularnog dela moći da se bori samo za desetu poziciju, pošto za osmim mestom zaostaje čak tri pobede.

Izabranici Željka Obradovića dobro su otvorili meč. Aleksa Avramović je bio sjajan, a Partizan je posle nešto više od dva minuta igre imao 6:0.

Održavao je prednost gostujući tim, Barsa je potom izašla iz bonusa. Sve je išlo na ruku crno-belima, ali je odbrana zakazala i domaćin je ekspresno preokrenuo rezultat u svoju koristi.

Riki Rubio je ušao u igru i napravio dodatne probleme Partizanu, pa je Barselona posle uvodnih deset minuta vodila rezultatom 29:24.

Otišao je domaćin na +8 na startu drugog perioda, ali je sjajni Avramović pogurao Partizan i približio ga na -4. Aleks Abrines je nešto kasnije trojkom doneo maksimalnih +9 domaćinu, ali se ponovo pojavio sjajni Čačanin.

Parni valjak je ušao u seriju, trojku je ubacio i Danilo Anđušić, a posle poena Alena Smailagića sa linije penala bilo je nerešeno.

Željko Obradović na meču u Barseloni
Željko Obradović na meču u Barselonifoto: FOTO: KK Partizan

Uspela je Barselona ponovo da povede, ali je Partizan na krilima Avramovića i Džejmsa Nanelija uspeo u tome da na poluvremenu ima samo -3.

Očajno su crno-beli zaigrali na startu treće deonice. Tri uzastopne trojke je iz levog ugla pogodila Barsa i ubrzo je stigla do maksimalnih +15.

Razgoropadio se tada Zek Ledej, vezao je šest poena i ekspresno vratio Partizan u igru.

Nikolas Laprovitola je ubacio novu trojku, ali je odmah uzvratio sjajni Avramović. Frenk Kaminski i Kevin Panter su svojim poenima vratili Partizan na -6 pred poslednjih deset minuta.

Ledej je sjajno pogodio, u svom stilu, za minus 4 odmah na startu poslednjeg perioda. Ipak, to je bilo sve od Partizana na ovom meču.

Ogroman broj grešaka i promašaja skupo je koštala crno-bele, koji su se potpuno raspali. 

Barsina prednost je rasla iz napada u napad, a Partizan je bio bez rešenja. Ništa nije uspeo Parni valjak da promeni, pa je na kraju doživeo ubedljiv poraz.

Laprotivola je predvodio Barsu sa 17 poena, sjajni Vili Ernangomez je dodao 15, a Džabari Parker 15. Nikola Kalinić meč je završio sa devet koševa.

Aleksa Avramović je bio najbolji u Partizanu sa 28 poena, Zek Ledej je dodao 16, a ostali su bili daleko daleko iza.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

Izmena: 22:39h
22:01h

IV ČETVRTINA (20:8)

10. minut - Anđušić baca loptu u aut, peta izgubljena lopta Partizana u četvrtom periodu. Nije pogodio Laprovitola. Sada i Aleksa gubi loptu, Laprovitola poentira u kontri. Kaboklo upisuje prve poene. Rubio sada nije pogodio. Trifunović nije pogodio otvorenu trojku. Veseli ispravlja promašaj Rubija. Kabolo fauliran, 1/2. Još jedan pogodak Jokubaitisa. Avramović 1/2 sa penala. Kraj meča i poraz Partizana rezultatom 94:76.

7. minut - Iznudio je dva penala Avramović, peti faul Ernangomeza. Pogodio je oba. Jokubaitis kažnjava lošu odbranu gostiju poenima sa poludistance. Novi promašaj Ledeja. Laprovitola je umislio da je Stef Kari, ali je promašio sa deset metara. Greši očajni Doužer. Laki poeni Jokubaitisa. Tajm-aut Obradović. 88:72.

5. minut - Faul u napadu Smailagića. Dobra odbrana Trifunovića i Smailagića. Avramović ne ubacuje trojku. Greši Barselona. Novi promašaj Partizana. Neverovatna trojka Laprovitole preko Avramovića. 84:70.

3. minut - Faul u napadu Ledeja. Još jedno kucanje Ernangomeza, osam razlike za Barsu, tajm-aut Obradović. Četvrti faul Ernangomeza. Ceo koš promašuje Anđušić u šutu za dva. Abrines kažnjava trojkom. Sada greši i Zek Ledej... Sreća, Abrinesu izlaz lopta iz koša posle teškog šita za tri. 81:70.

1. minut - Konačno je Ledej pogodio sa svoje pozicije. Pogađa Ernangomez. 76:70.

21:33h

III ČETVRTINA (23:20)

10. minut - Laki poeni Veselog posle dodavanja Kalinića. Prvi poeni Avramovića u nastavku, zakasnelu rampu udario mu je Parker. Uroš Trifunović po prvi put na terenu, menja Nanelija. Četvrta trojka Laprovitole. Avramović vraća trojku posle dobrog pasa Pantera. Satoranski se prošetao i zakucao loptu u koš. Panter asistent, Kaminski poentira za dva pored Kalinića, možda je i faul mogao da dobije. Veseli nije pogodio. Iznudio je Kaminski dva penala posle faula Laprovitole. Polovičan Frenk. Odbranio se ponovo Partizan, Parker nije pogodio, a potom se Veseli nije izborio za novi napad. Faul Veselog i dva penala za Pantera, kapiten 2/2. Odbranio se i sačuvao Partizan. Posle 30 minuta igre Barselona vodi rezultatom 74:68.

7. minut - Sjajan potez i kucanje Ledeja za prekid serije domaćina. Uspeo je Partizan da se odbrani. Sjajan prodor i novi koš Ledeja, a potom krade loptu Naneli i Ledej upisuje i šesti poen u nizu. Tajm-aut Rođer Grimau. Neuspešan čelendž Grimaua, neće biti bacanja za Jokubaitisa posle faula Kaminskog. Sjajna odbrana Partizana, istekao je napad domaćim košarkašima. Nije pogodio Panter za dva. 67:58.

5. minut - Nova trojka Kalinića. Nova greška i Partizana. Sada je sam ostao Parker i pogodio trojku, Barsa po prvi put ima dvocifrenu prednost i to od +12. Tajm-aut Partizan. Novi promašaj Kaminskog. Sada je i Rubio ostao sam i on je postigao trojku, treća u nizu i to iz levog ćoška za Barsu. Nije uspeo da je vrati Avramović. 67:52.

3. minut - Konačno dobar potez i poeni Doužera iz prodora. Tri napada Barse i poeni Parkera. Ponitka maši zicer, srećom Smailagić ga ispravlja. Sjajan napad domaćina i kucanje Ernangomeza, nova magija Rubija. Nema trojke Pantera. Smailagić, kažu sudije, faulira Ernangomeza, iako je udario čistu blokadu. Španac 0/2, što bi rekli Amerikanci, lopta ne laže. 58:52.

1. minut - Faul u napadu Ernangomeza nad Ponitkom. Novi promašaj očajnog Doužera. Trojka Kalinića kao kazna. 54:48.

20:55h

II ČETVRTINA (22:24)

10. minut - Čudesna trojka Avramovića preko Kalinića, ali Laprovitola opet ostaje sam i vraća trojku odma. Pogrešio je Aleksa, laki poeni Satoranskog. Panter sa svoje pozicije pogađa za dva. Sad je preterao i promašio Laprovitola. Nije sad uspeo Avramović, ali je onda ukrao loptu. Greši Aleksa, Parker zakucava. Naneli preko Parkera ubacuje trojku. Tajm-aut Rođer Grimau. Odbranio se Naneli sjajno, ali onda nije šutnuo na vreme, već je dodao Panteru. Kraj prvog poluvremena, Barselona vodi rezultatom 51:48.

7. minut - TV tajm-aut. Alen Smailagić je iznudio dva penala. Pogodio je oba. Nerešeno je. Veseli lako poentira. Šteta, promašaj Ledeja sa njegove pozicije. Treći faul Anđušića, Kalinić 1/2. Kakva partija i novi poeni Avramovića. Laprovitola je ostao sam i pogodio za tri. Tajm-aut Željko Obradović. 44:41.

5. minut - Promašuje trojku Anđušić, a Abrines ubacuje na drugoj strani. Trojku vraća Aleksa Avramović. Greši Barselona sada. Aleksa sjajno pronalazi Anđušića koji posle dva promašaja postiže trojku. Sudije sa dosta kašnjenja sviraju faul Anđušiću, Satoranski ubacuje samo jedan penal. Stigla je lopta do Nanelija koji pogađa za dva. 38:36.

3. minut - Uspeo je Ledej nekako da iznudi faul Oskara da Silve i dva penala, pogodio je prvi, a potom i drugi. Konačno dobra odbrana Partizana, istekao je napad domaćinu. Fenomenalan prodor i poeni Avramović, ima ih već 11. Rubio u svom stilu pronalazi Ernangomeza koji zakucava. 34:28.

1. minut - Ernangomez lako poentira uz faul pored očajnog Kabokla. Pogodio je Španac i dodatni penal. Nije pogodio Naneli, loš napad Partizana. Sreća, Aleks Abrines je ostao sam, ali je proašio trojku. 32:24.

20:26h

I ČETVRTINA 29:24

10. minut - Laki poeni Jokubaitisa. Pogrešio je Kaminski, a Parker pogodio uz faul Ledeja. Amerikanac ubacuje i dodatni penal i to iz drugog pokušaja, vodi Barselona po prvi put na meču i to sa poenom razlike. Loš napad Partizana, ali onda i dobra odbrana crno-belih, pa poeni u kontru Ledeja. Pi Džej Doužer faulira Riki Rubija, Španac 2/2 sa penala. Nova greška Partizana i laki poeni Vilija Ernangomeza. Tajm-aut Željko Obradović. Džejms Naneli ubacuje oba penala. Neverovatan prodor i poeni Rubija. Uzvraća mu Naneli na drugoj strani. Bruno Kaboklo šalje Ernangomeza na liniju penala, Španac 2/2. Težak promašaj Doužera, pa poeni Jokubaitisa za dva uz zvuk sirene. Barselona vodi posle prvih deset minuta rezultatom 29:24.

7. minut - Lagani poeni Kaminskog posle dobre odbrane Pantera. Jan Veseli pogađa preko Ledeja. Loš pokušaj Pantera, pa trojka Rokasa Jokubaitisa. Džinovski skok i poeni Ledeja posle promašene trojke Kaminskog. 14:18.

5. minut - Laki poeni Satoranskog, a onda i Pantera na drugoj strani. Odlična akcija Barse i prvi poeni Nikole Kalinića. Nezaustavljiv je Aleksa Avramović. Tajm-aut Barselona. Po promašaj na obe strane. 9:14.

3. minut - Dobra odbrana Partizana, pa faul nad Zekom Ledejom, Amerikanac 2/2. Još jedan loš napad domaćina, pa poeni Avramovića u kontra napadu. Džabari Parker donosi prve poene domaćem timu. Frenk Kaminski je uhvatop loptu posle promašaja Ledeja i iznudio dva penala, pogodio je jedno. Trojka Nikolasa Laprovitole. Avramović uzvraća trojku i to od tablu. 5:10.

1. minut - Krenuo je meč u Barseloni. Crno-beli su duel otvorili poenima Alekse Avramovića na asistenciju Mateuša Ponitke. Tomaš Satoranski nije pogodio za tri. Kevin Panter neprecizan sa poludistance. 0:2.

20:03h

Košarkaši Partizana od 20:30 igraju meč u okviru 29. kola Evrolige protiv Barselone u Španiji.

Ovaj duel je veoma važan za oba tima u borbi za što bolju poziciju na tabeli elitnog takmičenja.

Crno-beli su u Kataloniju otputovali sa svih 14 igrača, a trener Željko Obradović odlučio je da na njemu ne igraju Džejlin Smit i Balša Koprivica.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.