VEČITI DOBIJAJU NOVE-STARE TRENERE NA DUŽE STAZE? Povratak na klupu Partizana i Crvene zvezde?
Željko Obradović i Janis Sferopulos, Foto: Starsport

da li zaslužuju?

VEČITI DOBIJAJU NOVE-STARE TRENERE NA DUŽE STAZE? Povratak na klupu Partizana i Crvene zvezde?

Shodno odličnim rezultatima koje postižu

Objavljeno: 15:27h

Srpski košarkaški treneri na čelu sa Dušanom Alimpijevićem i Petrom Božićem, već godinama postepeno grade svoje karijere i stiču preko potrebno iskustvo za posao koji nimalo nije jednostavan.

Božić i Alimpijević su uspeli da sa svojim timovima izbore četvrtfinale Evrokupa i sa jasnim ambicijama kreću u odlučujuće bitke za ovaj prestižni evropski trofej.

Petar Božić
Petar Božićfoto: Saša Pavlić Koky

Oni su već sedeli na klupama Crvene zvezde i Partizana, ali se nisu proslavili u pomenutom mandatu. Božić je nasledio Duška Vujoševića 2015. godine na klupi crno-belih, ali je nakon samo nekoliko meseci rada podneo ostavku. Kasnije ga je put odveo u SAD (Sjedninjene Američke Države), gde se dodatno razvijao i doškolovao. Usledio je odlazak u Veliku Britaniju gde je preuzeo London Lajonse i uspeo da za kratko vreme odvede ekipu u završnicu Evrokupa.

Dušan Alimpijević
Dušan Alimpijevićfoto: Federico Pestellini / imago sportfotodienst / Profimedia

Sa druge strane Alimpijević je vodio Zvezdu do kraja finala ABA lige 2018. godine gde je poražen od Budućnosti, a u Evroligi te sezone uspeo je da sa Zvezdom dođe do 11 pobeda. Usledio je odlazak Avtodor, a zatim u ekipu Burse sa kojom je igrao finale Evrokupa 2022. godine i doživeo poraz od Virtusa iz Bolonje. Trenutno je strateg Bešiktaša koji pod njegovim vođstvom igra ozbiljnu i dobru košarku, pa i ne čude dobri rezultati ovog tima u Evrokupu.

Svakako sa su Božić i Alimpijević budućnost srpske trenerske profesije, a da li će se vratiti na klupe Večitih rivala, sve zavisi od njih, ali i eventualnih ambicija Crvene zvezde i Partizana. Sigurno je da su sada iskusniji i i spremniji da se nose sa pritiskom, kao i da su treneri za rad na duge staze.

Bonus video:

00:21

Dusko Vujosevic, grobari, Partizan, kosarka, arena

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.