PALE TEŠKE REČI: "Ubio je samopouzdanje igračima!"
Obradović i Skariolo, Foto: STARSPORT©

ŠOK U EVROLIGI

PALE TEŠKE REČI: "Ubio je samopouzdanje igračima!"

Iskusni stručnjak na žestokom udaru

Objavljeno: 17:13h

Iskusni trener Serđo Skariolo je bez klupskog angažmana od kako je napustio Virtus iz Bolonje, a predsednik italijanskog tima Luka Baraldi ga nije štedeo.

Selektor Španije je smenjen na startu sezone, zamenio ga je Luka Banki koji vodi Virtus sigurnim koracima ka plej-ofu Evrolige.

Predsednik Virtusa kaže da je ekipa pod Bankijem dobila na samopouzdanju, a za direktnog krivca za loše rezultate na startu sezone upravo navodi Skariola.

- Luka je stigao pred start sezone, dva dana pred Super Kup. Uspeo je da preorkene situaciju i da transformiše ekipu koja je bila depresivna zbog bivšeg trenera i njegovog stručnog štaba, koji su se stideli igrača koje su imali na raspolaganju - rekao je Baraldi.

Luka Banki
Luka Bankifoto: Starsport©

- Takav odnos je uticao na igrače i na to da totalno izgube samopouzdanje. Psihološki, bili su u jako lošem stanju - nastavio je.

Banki je za kratko vreme uspeo da podigne tim.

- Sa Bankijem reakcija je bila momentalna. Igrači su svima želeli da pokažu, posebno onima koji su ih kritikovali, da nisu onaj tim o kojem se svašta pričalo tokom leta - poručio je predsednik Virtusa.

Podsetimo, Virtus se trenutno nalazi na 5. mestu na tabeli Evrolige i velika je pretnja evropskim velikanima u vrhu.

Bonus video:

01:37

Zek Ledej, Navijači, Partizan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.