"ULIVA STRAH U SRCE SVIMA, UBICA BEZ KAJANJA I EMOCIJA!" Novinar koji je "pljuvao" Jokića, sada ga uzdiže (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: Melissa Tamez/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

"Ne možete mu ništa"

"ULIVA STRAH U SRCE SVIMA, UBICA BEZ KAJANJA I EMOCIJA!" Novinar koji je "pljuvao" Jokića, sada ga uzdiže (VIDEO)

Ne postoji pojedinačni igrač koji može da mu parira. Kada je u formi, nezaustavljiv je. Kada nije, gotovo je nemoguće pobediti ga, kaže Amerikanac

Objavljeno: 22:29h

Brajan Vindhorst, novinar ESPN-a, smatra da je Nikola Jokić košarkaš kojeg se protivnici najviše plaše u NBA ligi.

Zanimljivo, Amerikanac je u prošlosti imao kontroverzne komentare na račun Srbina, ali ovoga puta je izneo niz argumenta u korist Somborca.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Ali vam kažem, momak koji uliva strah u srce svima, od izvršnih direktora do trenera pa sve do momaka koji nose lopte, jeste Nikola Jokić. Ovo je čovek koji je nesavladiv. Ne umara se. Ne upada u problem sa ličnim greškama. Ne igra loše utakmice. On dominira igrom bez skakanja. Ne možete mu ništa. Ne dozvoljava da ga sudije izbace iz takta. Ne postoji odbrana koju možete primeniti na njega, a da on ne pronađe rešenje. On je pametniji od vašeg trenera. Zna gde se svako nalazi na terenu pre nego što se i pomere. Ne postoji pojedinačni igrač koji može da mu parira. Kada je u formi, nezaustavljiv je. Kada nije, gotovo je nemoguće pobediti ga - rekao je Vindhorst u emisiji "First Take."

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nastavio je u istom tonu.

- Samo ću vam reći za sinoć. Da li znate šta je on sinoć uradio? A Luka je sinoć imao sjajnu utakmicu. I Stef je sinoć imao sjajnu utakmicu. I Šej Gildžus-Aleksander je sinoć imao sjajnu utakmicu. Jokić je imao jedno od najimpresivnijih izdanja u istoriji lige. 15-15-15 uz šutiranje 10-od-10. U četvrtak u februaru. I Bože, šta on radi četvrtkom, nedeljom i ponedeljkom u maju i junu. Jednostavno ga ne možete zaustaviti. Ne postoji odbrana koja može da se nosi s načinom na koji on može da vas rastavi, bilo da je reč o šutu ili asistenciji. On je ubica kada je u pitanju efikasnost i nema kajanja. To radi bez emocija, bez promene izraza lica. To je zastrašujuće - zaključio je Vindhorst.

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.