BOMBA: Pešić preuzima novi klub iz Evrolige?
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

AU

BOMBA: Pešić preuzima novi klub iz Evrolige?

Španski mediji javljaju ekskluzivu

Objavljeno:

O učešću Dubai-a u Evroligi, presudiće 13 klubova, koji će u ponedeljak doneti odluku, i tako odrediti sudbinu kluba uz Emirata.

Uz to, prema nezvaničnim informacijama odlučeno je da njihov trener bude Svetislav Pešić, koji će ih voditi i u ABA ligi i Evroligi, paralelno radeći i u reprezentaciji Srbije. I ranije se ova informacija pojavljivala u javnosti, ali Kari je nije potvrdio, a nema nikakve sumnje da će o njoj biti više reči nakon večerašnje utakmice Srbije sa Finskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u hali "Aleksandar Nikolić" (20 časova).

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Dalibor Danilović

O novom klubu iz Emirata, koji je "napravila država" da bi popularizovala košarku, nema mnogo informacija, ali je jasno da će odmah na startu imati veliki budžet i da će pokušati da "napadnu" brojne poznate košarkaše iz Evrolige. Između ostalog, pričalo se o Valteru Tavarešu, Majku Džejmsu...

Prema nezvaničnim informacijama, Dubai će potpisati ugovor na sedam godina sa Evroligom i doneti "kofere novca" uz nove sponzore. Samo su se Olimpijakos i Makabi za sada bunili "ulasku" Dubaija, još dva kluba su neutralna, dok su ostali uz njih.

Uskoro se takođe očekuje i ozvaničenje "ulaska" Dubaija u ABA ligu, gde će platiti učešće, a navodno će igrati u Beogradu.

Bonus video:

00:21

Dusko Vujosevic, grobari, Partizan, kosarka, arena

(Espreso/Kurir/Prenela: Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.