PEŠIĆU SE NE SVIĐA ONO ŠTO ČUJE PRED START KVALIFIKACIJA: "Mnogo je šumova, ko su ti Finci?"
Svetislav Pešić, Foto: Dante Dennis Diosina Jr / AFP / Profimedia

jasna poruka

PEŠIĆU SE NE SVIĐA ONO ŠTO ČUJE PRED START KVALIFIKACIJA: "Mnogo je šumova, ko su ti Finci?"

Vreme je za novi pohod "orlova"

Objavljeno: 11:59h

Košarkaška reprezentacija Srbije počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. protiv selecije Finske, a meč je na programu u petak od 20 časova i igra se u u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Selektor "orlova" Svetislav Pešić je izneo očekivanja pred start kvalifikacija.

- Prvo, ovo je početak kvalifikacija. Ono na čemu mi moramo da insistiramo i da o tome vodimo računa je da igramo protiv Finske. Svi unutar tima, i igrači, nikoga ne potcenjujemo. Svesni smo naših mogućnosti, ali, istovremeno, nismo sami. Oko nas je mnogo šumova koji se prave, u smislu ko su ti Finci. A u prošlosti se zna da smo mi već pre nekoliko godina izgubili od Finske i da su oni u međuvremenu dobili i Sloveniju, kao i Hrvatsku, tako da je nekoliko zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, zemlje sa velikom košarkaškom tradicijom, gubilo od Finaca. Mi koji smo unutra to znamo… I mi se previše ne bavimo tim pričama, imamo ogroman respekt prema njima i tako ulazimo u utakmicu - rekao je Pešić i osvrnuo se na podršku sa tribina:

Košarkaši Srbije
Košarkaši Srbijefoto: Starsport

- Naravno, uvek je podrška publike važna. Navijači koji dolaze da podrže reprezentaciju treba da znaju da igramo protiv ekipe koja je timski izvanredna i da nam je njihova podrška veoma važna.

Podsetimo, u ovom kvalifikacionom prozoru tim Srbije čine:

Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Hala "Pionir" je skoro rasprodala, pa se očekuje velika podrška navijača.

Bonus video:

05:26

Svetislav Pešić pred polufinale Svetskog prvenstva

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.