DA LI JE OBRADOVIĆ ODUSTAO? "I ja ću ozbiljno da razmišljam šta da uradim" (FOTO)
Željko Obradović na utakmici Partizana i Bajerna iz Minhena, Foto: Starsport©

"zna se ko je kriv"

DA LI JE OBRADOVIĆ ODUSTAO? "I ja ću ozbiljno da razmišljam šta da uradim" (FOTO)

Jasno je da ako izgubimo pet utakmica, da je kriza u pitanju. Razgovaraću sa ljudima iz stručnog štaba da vidimo šta nam je činiti, rekao je Željko

Objavljeno:

Željko Obradović, trener Partizana izneo je utiske posle poraza od minhenskog Bajerna u 26. kolu Evrolige.

- Mislim da smo imali sve u našim rukama i da je bilo veoma lako da se dobije utakmica. Tako smo i u Bolonji zahvaljujući našim greškama izgubili. Nemoguće je da se ovakva utakmica izgubi kad samo sa jednom normalnom kontrolom utakmice možeš da dođeš do pobede - počeo je Obradović na početku konferencije za medije.

Željko Obradović na utakmici Partizana i Bajerna iz Minhen
Željko Obradović na utakmici Partizana i Bajerna iz Minhenfoto: Starsport©

Na pitanje novinara zašto nije treažio da se pravi faul nad Fransiskom, Obradović je žustrije odgovorio.

- Kako vi znate da nisam rekao da prave? Pogledajte snimak, zvao sam Kevina i vikao "faul, faul" Sećate li se kako nam je tri poena dao Virtus. Šta radiš na dva razlike - praviš faul. Da li stvarno mislite da to nisam rekao? Neka bude i ovaj poraz na mene, nemam nikakav problem. Ne želim da svaljujem krivicu na igrače, kao i protiv Splita. Kad je ekipa u ovakvom momentumu, zna se ko je kriv - kaže Obradović.

Željko Obradović na utakmici Partizana i Bajerna iz Minhen
Željko Obradović na utakmici Partizana i Bajerna iz Minhenfoto: Starsport©

Odbranom nije toliko nezadovoljan, iako taj poslednji napad nije odbranjen.

- Branili smo se i ako se vidi broj poena koji smo primili, nije to bilo toliko loše. Zbog čega je Smailagić pravio faul u bonusu u onoj situaciji, za slobodna bacanja. Imao je Francisko i šut za tri poena, kad smo imali jedan timski faul. Je li ovaj poslednji koš važniji od tog? - rekao je Obradović.

Alen Smailagić na utakmici Partizana i Bajerna iz Minhena
Alen Smailagić na utakmici Partizana i Bajerna iz Minhenafoto: Starsport©

A napad? Da li je Partizan imao dovoljnu agresivnost u napadu, imajući u vidu da Bajern nije izašao iz bonusa u posldnjoj deonici.

- Mislim da smo bili dovoljno agresivni i da smo nalazili rešenja za njihovu specifičnu odbranu. Kad igrači ne prepoznaju situacije, ko je kriv? Trener, naravno - istakao je Obradović.

Željko Obradović na utakmici Partizana i Bajerna iz Minhena
Željko Obradović na utakmici Partizana i Bajerna iz Minhenafoto: Starsport©

Kako dalje?

- Jasno je da ako izgubimo pet utakmica, da je kriza u pitanju. U svim utakmicama smo bili tu negde. Kao trener i stručni štab se trudimo maksimalno što možemo i dolazimo u situaciju da se pitam šta mogu još da uradim. Posle Splita smo pričali, ponavljali, analizirali... Kako dalje, dokle...? To su pitanja koja ću sebi postavljati, jer očigledno da neke stvari apsolutno nisu dobre. I ja ću ozbiljno da razmišljam šta da uradim. Razgovaraću sa ljudima iz stručnog štaba da vidimo šta nam je činiti. Imamo utakmicu u Laktašima i posle toga je Kup. U ovom trenutku ne mogu ništa da vam odgovorim - jasan je Obradović.

Željko Obradović na utakmici Partizana i Bajerna iz Minhena
Željko Obradović na utakmici Partizana i Bajerna iz Minhenafoto: Starsport©

Poslednji šut Pantera? Lopta je izašla iz koša, a Kaboklo ju je dirao.

- Uvek sam govorio da lopta u prvom minutu ima istu važnost kao i u poslednjem. Možda je mogao da uđe i Panterov poslednji šut. Neko će da priča zašto je Bruno dirao loptu, al dečko je imao želju da ide na skok u napadu, ali problem je bio prethodni napad, kada nismo iskoristili Kaminskog na Edvardsu gde je razlika od bar 30 centimetara. Jesmo li analizirali, pričali? Jesmo. Hajde da vidimo šta još treba. Pohvalio bih navijače, jedino mi se nije svidelo što su bacali papire na parket, za tim nije bilo potrebe. Nažalost, ni ta energija koju nam daju je bila nedovoljna ovog puta - zaključio je Obradović.

Bonus video:

03:25

Željko Obradović medija dej

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.