HLADAN TUŠ ZA ZVEZDU I PARTIZAN: "Šetaju se kao manekeni, nemaju lidera - igrači su MRTVI!"
Hanga i Panter, Foto: Starsport

OŠTRE REČI

HLADAN TUŠ ZA ZVEZDU I PARTIZAN: "Šetaju se kao manekeni, nemaju lidera - igrači su MRTVI!"

Iskusni stručnjak nije štedeo beogradske klubove

Objavljeno: 15:06h

Slovenački košarkaški stručnjak i nekadašnji trener Crvene zvezde Zmago Sagadin je analizirao partije "večitih" beogradskih rivala u ABA ligi i Evroligi.

Nisu mu jasne oscilacije u igri Partizana.

- Teško je odgovoriti šta je razlog oscilacija Partizana. Daleko smo od početka sezone, okosnica tima je dobro poznata… Neki igrači poput Džajmsa Nanelija, funkcionišu cele sezone, Zek Ledej ne spada u te, on je pokretač pomenutog „toplo-hladno“, Kevin Panter još nije napravio seriju dobrih utakmica. A njih dvojica su dva glavna igrača. Oni osciliraju od odličnog do katastrofalnog, zato tim i igra ovako, onako. Kada strancima daš sve u ruke, nikad ne znaš kako će to da se završi. Partizan nema nijednog svog igrača koji je dušem i srcem za klub. Takvi moraju da budu oslonac, uvek spremni da daju glavu, da se žrtvuju. Teško je tako nešto očekivati od stranaca - rekao je Sagadin u svom autorskom tekstu za Sportklub.

Ne dovodi u pitanje stručnost Obradovića, ali...

Zmago Sagadin
Zmago Sagadinfoto: Starsport©

- On je najbolji i najtrofejniji trener Evrope, dokazano u praksi. Sigurno je zacrtao da ove sezone napadne prvo mesto ili bar da dođu do fajnal fora, pošto su prošle sezone bili veoma blizu. Ali, iako pokazuje agresivnost u smislu da ne dozvoljava da se tim opusti, da daje sve od sebe, ekipa ne reaguje. O tome sam već govorio. Iako skače, urla, tim ne reaguje. Jednostavno kao neka melanholija, sve ide po inerciji na dole. A tek ovo protiv Splita, ma smešno. Slično je bilo i sa Zvezdom posle duplog evroligaškog kola, na gostovanju u Podgorici, a i svojevremeno u Ljubljani protiv Olimpije. Možda nedostaju neki mlađi igrači koji bi dobili priliku i, iskočili. Da bar imaju po mladu petorku, da im daju po 30 minuta, pa da sa njima časno izgube regionalne utakmice. Oni bi gurali, a ovi se šetaju kao manekeni, zato imamo epilog da se Željko izvinjava navijačima, preuzima odgovornost. Veoma neugodno. Klub se dosta potrudio da se napravi ambijent o kome se priča u Evropi, fantastična publika, puna dvorana…

Iako navija za Zvezdu, ne vidi da bi nešto drastično moglo da se promeni u nastavku sezone.

- A za komentare sa početka sezone da je Zvezda u tekućoj sezoni napravila najbolji tim svih vremena, rekao sam da to nije tim ni blizu takve konstatacije. Ja sam zvezdaš i voleo bih da crveno-beli budu u evroligaškom špicu, jer i oni imaju publiku, atmosferu… ali. Ovaj tim ne može tome da odgovori. Ali, nekako mi se čini da hemija nije dobra, da su igrači mrtvi, ne vidi se lider… Teodosić hoće da preuzme odgovornost, ali na mnogim utakmicama je pokazao da više ne može. Kao u Podgorici, hteo je, ali rezultata nije bilo. Tek njima fali mlada petorka, koja bi se tukla, pa neka i časno izgube, što bi mladi, potentni klinci mogli. Ono što nedostaje Partizanu, fali i Zvezdi. Pa neka izgube sa tim mladima, a ne da teraju one, koji nisu ni motivisani, ni koncentrisani da se igraju sa imenom Zvezde po Podgorici - smatra Slovenac.

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.