ZVEZDA POTONULA U MORAČI! Budućnost RAZBILA crveno-bele, ubedljiv poraz čete Janisa Sferopulosa!
Miloš Teodosić na meču protiv Budućnosti u Morači, Foto: ABA Liga/Budućnost VOLI/Filip Roganović

aba liga, 19. kolo

ZVEZDA POTONULA U MORAČI! Budućnost RAZBILA crveno-bele, ubedljiv poraz čete Janisa Sferopulosa!

Tim sa Malog Kalemegdana nije imao šanse

Objavljeno:

Košarkaši Budućnost savladali su Crvenu zvezdu u Podgorici rezultatom 84:62 u okviru 19. kola regularnog ABA lige.

Budućnost je od starta utakmica iskoristila umor Crvene zvezde koja je iz duplog evroligaškog kola došla u Podgoricu na megdan jednoj od najboljih ekipa u ABA ligi.

Vodio je domaći tim tokom cele utakmice, a Zvezda je uspela u nekoliko navrata da smanji prednost Budućnosti na dva poseda zaostatka.

U poslednju deonicu se ušlo sa rezultatom 59:51 za podgorički tim i do kraja utakmice Zvezda nije imala dovoljno snage da preokrene rezultat i dođe do novog trijumfa. Na kraju, Zvezda je počela da gubi lopte u serijama, a domaći tim je uspeo da ode i na više od plus 20.

Meč je obeležen i neredima na tribinama, pošto su domaći navijači pogrdnim imenima nazivali košarkaše Crvene zvezde, a na parket je uletelo i nekoliko tvrdih predmeta.

Ovo je treći poraz srpskog tima u regionalnom takmičenju, ali su i pored ovog neuspeha i dalje prvoplasiran tim na tabeli sa ozbiljnom zalihom u odnosu na Partizan.

Ukoliko crno-beli slave na svom terenu protiv Splita, smanjiće zaostatak u pobedama u odnosu na večitog rivala na dva trijumfa, sedam kola do kraja regularnog dela.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

04:17

Miloš Teodosić 1

(Espreso/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.