NBA ZVEZDA IZREŠETENA U ŠUMI! Odmah su uhapsili njegovu SUPRUGU, zločin koji je šokirao ceo svet!
Foto: Foto: Elsa / Getty images / Profimedia

UŽAS

NBA ZVEZDA IZREŠETENA U ŠUMI! Odmah su uhapsili njegovu SUPRUGU, zločin koji je šokirao ceo svet!

Brutalno ubijen

Objavljeno:

Telo bivšeg košarkaša Lorenzena Rajta deset dana je ležalo izrešetano u šumi pre nego što je pronađeno, a još sedam godina je prošlo dok nisu shvatili ko ga je ubio i ko stoji iza svega.

Na draftu 1996. godine, jednom od najjačih u istoriji NBA lige, za prvog pika izabran je Alen Ajverson, a tu su bili još Kobi Brajant, Peđa Stojaković, Stefon Marberi, Markus Kembi, Antoan Voker i Džermejn O'Nil, ali i još jedan košarkaš čija životna priča intrigira, međutim iz nekog razloga je pomalo zapostavljena.

U pitanju je Lorenzen Rajt koga su Los Anđeles Klipersi odabrali kao sedmog pika, a koji je ostvario više nego solidnu NBA karijeru. Beležio je solidne brojke u Klipersima, za koje je polovinu mečeva bio starter, da bi potom u Atlanti "odskočio". Stigao je 1999. godine, pa naredne sezone zablistao uz Tonija Kukoča (imao je 12,4 poena po meču), da bi zatim najbolje dane karijere proveo u Memfisu (sve do 2006. godine). Potom je opet dve godine igrao za Atlantu, Sakramento i Klivlend, a penziju nije ni dočekao pošto je nestao 18. jula 2010. godine.

Poslednje što se zna o njemu je da je iz svog doma u Kolervilu (predgrađe Memfisa) izašao sa nepoznatom količinom keša i drogom, a onda kao da je propao u zemlju. Navodno, trebalo je da se nađe sa prijateljima u Atlanti, kao i da poseti svoje šestoro dece, međutim porodica je tek četiri dana kasnije prijavila policiji da je nestao. Još šest dana kasnije, dakle ukupno deset od kada je Rajt nestao, pronađano je njegovo telo - i to u šumi, puno rupa od metaka.

Mesec dana kasnije, pronađen je i ubica - Bili Tarner, inače slikar i đakon u Hrišćanskoj baptističkoj crkvi u Kolervil, međutim tek kada se rasplelo klupko i kada se saznalo ko stoji iza ubistva - priča je postala posebno jeziva. Deset dana pošto je uhapšen Tarner, privedena je i Rajtova bivša surpuga Šera Rajt-Robinson koja je u to vreme živela u Kaliforniji. Veza? Supruga usmrćenog košarkaša je takođe bila član pomenute Crkve i često je na službama komunicirala sa slikarom-ubicom.

- Nisam bila među osumnjičenima, samo jedna od osoba koju su ispiatli u tom slučaju, tako su mi rekli u policiji. Imali su dugačku listu ljudi sa kojima su razgovarali o njegovoj smrti, ali nisu imali osumnjičenog - ispričala je Rajt-Robinson u jednom intervjuu pre nego što je uhapšena.

Ubica košarkaša Lorenzena Rajta osuđen je u martu 2022. godine na doživotnu kaznu zatvora, dok je "mastermajnd" čitavog plana Šera Rajt-Ričadson osuđena na 30 godina zatvora.

Bonus video:

01:25

Košarka je nezamisliva bez Dude: Beograd dobio teren posvećen Dušanu Ivkoviću

(Espreso/Mondo/Milutin Vujičić/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.