SFEROPULOS ŠOKIRAO JAVNOST REČIMA O TEODOSIĆU! Delijama će se ZALEDITI srce!
Janis Sferopulos, Foto: Starsport©

HRABROST

SFEROPULOS ŠOKIRAO JAVNOST REČIMA O TEODOSIĆU! Delijama će se ZALEDITI srce!

Trener Crvene zvezde otkrio sve detalje vezane za Teodosića

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Valensije sa 82:64 na svom terenu u 24. kolu regularnog dela Evrolige.

Impresije nakon meča izneo je strateg crveno-belih Janis Sferopulos:

- Želim da čestitam mojim igračima na ovoj važnoj pobedi. Sa jedne strane smo kontrolisali utakmicu i igrali dobru odbanu, a bili smo pametni u napadu. Sa druge strane, izašli smo iz derbija, koji traži dosta snage, mentalne izdržljivosti. Nije lako biti tako spreman kao danas. Ono što su naši igrači uradili večeras je važno, tako da im zbog toga čestitam dva puta. Kontrolisali smo meč od prvog kvartala i polako smo gradili razliku. Iz dobre odbrane smo kontrolisali sve momente na meču, nismo dali Valensiji da se vrati u drugom poluvremenu. Od početka do kraja smo zaslužili da pobedimo. Moramo da nastavimo, ovo je dupla nedelja. Hoću da se zahvalim navijačima koji su došli, koji su proslavili pobedu sa nama.

Janis Sferopulos
Janis Sferopulosfoto: Starsport©

Nije želeo da odgovara na pitanja jednog te istog novinara, zbog čega se prešlo na sledeće pitanje. Ističe da je zadovoljan i time kako su se svi pokazali i nije hteo da izdvaja nikoga posebno.

- Naravno, to su dva igrača koja imaju kvalitet i koja mogu da daju dosta timu. Ali ovo je timski sport i mislim da svi zajedno radimo dobar posao. Ne želim da upirem prstima na jednog igrača, za mene su oni svi isti. Znamo kvalitete Nedovića i Teodosića, ali svi drugi imaju kvalitet. Neda je imao danas sjajan dan i zbog toga smo jako srećni, gurao je tim ofanzivno, a i defanzivno je bio okej. U narednom meču nam treba neko drugi, radili smo to i radićemo. Jedan dan će to biti Neda, jedan Teo, drugi Bolomboj, Giedraitis, a Davidovac je bio odličan danas. Jedna od njegovih najboljih utakmica ove sezone. Tobi isto. Bolomboj možda nije, ali to je značaj tima, svi su važni. Neću da upirem u jednog igrača, nego u sve.

Teo je insistirao da igra uprkos povredi.

- Da, Teo je hteo da igra večeras. Primio je injekciju i igrao je. Teo ima veliko srce i hoće da igra.

Miloš Teodosić
Miloš Teodosićfoto: Starsport©

Ovo je bila jedna od pobeda Zvezde u kojoj nije bilo stresa.

- Ovo nije bila prva pobeda na taj način, pobedili smo Fener sa 30 razlike. Ali nije bilo ni sada stresa. Nije lako imali stabilnosti zbog povreda, tog umora, putovanja... Kao što znate, nekada imate dobar momentum, nekada nismo u dobrom stanju. Važno je da budemo konzistentni iz meča u meč, da dobro nastupamo u svakom meču. Veći deo vremena dajemo maksimum, izvlačimo to, moramo tako da razmišljamo, da imamo takav mentalitet i da nastavimo da pobeđujemo. Ako budemo tako igrali kao večeras, pobeđivaćemo.

Zvezda sada ima više utakmica kod kuće, ali Sferopulos smatra da treba ići od meča do meča.

Nemanja Nedović, Janis Sferopulos
foto: Starsport

- Ne slažem se sa tim. Pre svega, ne razmišljamo o budućnosti, rasporedu, nego o sledećoj utakmici. Ne računam koliko imamo mečeva kod kuće, koliko na strani, već samo Barsleonu, idemo od meča do meča. Sa druge strane, videćemo šta će se desiti. Idemo meč po meč. Na kraju ćemo videti ligaški deo sezone.

Bonus video:

00:28

Zvižduci za Željka Obradovića

(Espreso/Telegraf/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.