ZVANIČNO JE: Trofej za MVP-ja ABA lige zvaće se po Dejanu Milojeviću!
Foto: Starsport

DONETA ODLUKA

ZVANIČNO JE: Trofej za MVP-ja ABA lige zvaće se po Dejanu Milojeviću!

ABA liga navodi da je Milojević bio igrač, trener, a pre svega sjajan čovek, koji je podario svima mnogo legendarnih momenata, kako na terenu, tako i van njega

Objavljeno: 13:59h

Regionalna ABA liga donela je odluku da se trofej za najboljeg košarkaša ABA lige ubuduće zove po prerano preminulom Dejanu Milojeviću, potvrđeno je na sajtu takmičenja.

Odluka je doneta jednoglasno, pošto su svi klubovi glasali da trofej ponese ime po velikanu regionalne košarke, koji je veliki trag ostavio igrajući u Partizanu, kao i FMP-u i Budućnosti, a potom vodeći Megu i Budućnost kao trener.

ABA liga navodi da je Milojević bio igrač, trener, a pre svega sjajan čovek, koji je podario svima mnogo legendarnih momenata, kako na terenu, tako i van njega.

KK Crvena zvezda, KK Cedevita Olimpija, ABA liga
foto: Starsport

Kao igrač, Milojević je u ABA ligi postavio neke od rekorda koji su tu i dan-danas, poput onog koji kaže da je najbolji poenter za sezonu 2004/05, ali i da ima najbolji indeks na nekoj utakmici ikada, ostvaren 3. januara 2004. godine na meču Budućnosti protiv Lovćena (59).

Tokom karijere, uspeo je da osvoji titulu MVP-ja tri sezone u nizu.

Kada je reč o njegovom trenerskom poslu, dva puta je nastupio u finalu - 2016. godine sa Megom i 2021. godine sa Budućnošću.

ABA liga ističe da će na ovaj način sećanje na Dejana Milojevića kao igrača i trenera postati večno i od sada će se MVP trofej sa njegovim imenom dodeljivati svake godine.

Bonus video:

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

(Espreso/Telegraf/S.T./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.