"NEĆE IGRATI U ATINI": Obradović ima dobre i loše vesti pred Panatinaikos
Željko Obradović, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

otvoreno!

"NEĆE IGRATI U ATINI": Obradović ima dobre i loše vesti pred Panatinaikos

Iskusni stručnjak otkrio situaciju pred teško gostovanje

Objavljeno: 14:46h

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Panatinaikosa u 22. kolu Evrolige, a trener crno-belih Željko Obradović je izneo svoja očekivanja pred meč u Atini.

Atinski velikan je jedan od favorita za osvajanje Evrolige, stoga je pred košarkašima Partizana jedan od najtežih izazova ove sezone.

- Panatinaikos je tim koji je u izvanrednoj formi, igraju zaista veoma dobro. Znamo da će biti fenomenalna atmosfera. Posle mnogo vremena PAO se nalazi u vrhu što se tiče plasmana u Evroligi, takav su tim napravili da imaju najveće moguće ambicije. Sve to smo pričali pred našu prvu utakmicu sa njima ovde. Tim koji zaslužuje respekt, ali naravno, verujemo da imamo naše šanse i da možemo da odigramo dobru utakmicu- rekao je Obradović.

Konačno može da računa na sve igrače.

- Prvi put posle dugo vremena sam mogao da radim sa tri plejmejkera i to je odmah drugačiji intenzitet treninga, odmah boljitak za tim.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizanafoto: Starsport

Avramović izlazi iz povrede, trenira sa timom, ali neće igrati u Atini.

- Neće igrati Aleksa, još je rano za njega.

Dobro pamti vreme kada je bio na klupi Panatinaikosa i raduje povratku.

- Moj odnos prema Panatinaikosu se zna, zna se kako me dočekuju navijači godinama i ne verujem da će tu nešto novo da bude. Tako da, moje zadovoljstvo je uvek veliko da vidim prijatelje tamo. I dan danas na dan utakmice, veliki broj navijača dolazi da se vidi sa mnom i taj odnos je neraskidiv.

Obradović je prošle sezone napravio "zver" od Lesora, a sada treba da ga zaustavi.

- Matijas Lesor živi od spoljnih igrača Panatinaikosa, ako možda to nekome nije najjasnije. On je igrač koji postavlja najbolje blokade u celoj ligi, i otvara se posle blokada, ali ima uz sebe i vrhunske spoljne igrače koji mu pomažu da postigne lak koš i da upravo radi ono što je radio kod nas prošle godine.

Bonus video:

03:25

Željko Obradović medija dej

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.