SFEROPULOS ISKREN DO KOSKE: Zaslužili smo ovo 100 posto - šta je sa Nedovićem i Tobijem?
Janis Sferopulos, Foto: Savino Paolella/IPA Sport/ipa-ag / Shutterstock Editorial / Profimedia

blista posle pobede

SFEROPULOS ISKREN DO KOSKE: Zaslužili smo ovo 100 posto - šta je sa Nedovićem i Tobijem?

Dva potencijalna problema

Objavljeno: 23:19h

Košarkaši Crvene zvezde su zabeležili jako važnu pobedu na gostovanju Olimpiji iz Milana 76:62, a ono što još više može da raduje trenera crveno-belih Janisa Sferopulosa je način na koji je igrao njegov tim.

Grčki stručnjak je bio izuzetno zadovoljan odbranom svojih igrača i smatra da su zaslužili da na ovaj način slave u Milanu.

- Dobro veče svima, želim da čestitam igračima za njihovu reakciju nakon utakmice u utorak. Mislim da smo danas uradili sve što nismo uradili u prošlom meču, odigrali smo dobru odbranu, možda najbolju u sezoni do sada. Organizovali smo se dobro kada je Milan napadao, dozvolili smo samo 62 poena za čitav meč. Imali su samo 14 asistencija i 15 izgubljenih lopti. Mislim da smo iz odbrane i kontrolisali utakmicu, prvo poluvreme je bilo odlično naše poluvreme. Očekivali smo da reaguju i jesu, tokom prvih pet minuta treće deonice, a mislim da je važno to što se nismo uspaničili. Kasnije smo kontrolisali meč, a u četvrtoj deonici smo igrali pametno, dobro u napadu, dobro u odbrani i mislim da smo 100 odsto zaslužili pobedu.

Rokas Gedraitis, Evroliga, KK Crvena zvezda, KK Olimpija Milano, KK Armani Milano
foto: Savino Paolella/IPA Sport / ipa- / IPA / Profimedia

Crveno-beli su imali jako težak raspored...

- Završili smo duplo kolo gde smo imali težak raspored, igrali smo pet utakmica u 10 dana u pet različitih zemalja i pet gradova. Nije bilo lako za igrače i mislim da smo odradili dobar posao tako što smo završili ova dva dupla kola u Evroligi.

Nedović i Tobi nisu mogli da nastave meč nakon duela sa Kajlom Hajnsom, ali za sada se ne zna koliko je situacija ozbiljna.

- Oni su imali problem sa mišićima, moraće na pregled čim se vratimo u Srbiju.

Imao je motivacioni govor, ali nije želeo da otkriva detalje.

- To su tajne naše profesije, ne mogu vam reći. Rekao sam im da možemo da igramo odbranu, pričali smo i rekao sam da možemo da odigramo mnogo bolje nego ranije i oni su ovako reagovali.

Bonus video:

04:16

Teodosić posle poraza od Olimpije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.