ŽESTOKO GA ISPROZIVAO: Nije hteo da ubacuje mlađe igrače, veoma sam razočaran
Đanmarko Poceko i Željko Obradović, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

evroliga

ŽESTOKO GA ISPROZIVAO: Nije hteo da ubacuje mlađe igrače, veoma sam razočaran

Pale su i teške reči

Objavljeno: 08:19h

Prvi čovek Asvela Toni Parker obrazložio je zbog čega je uručen otkaz Đanmarku Poceku posle samo dva meseca.

Francuski klub smenio je Italijana i pored ubedljive pobede nad Žalgirisom.

Toni Parker
Toni Parkerfoto: Frédéric Chambert / Panoramic / Profimedia

- Znali smo još pre dve, tri nedelje da nećemo moći da nastavimo zajedno. Rizikovali smo i zaposlili nekoga koga nismo znali i ko nije bio prvi izbor. Svi znaju da smo hteli Gordona Herberta. Morali smo da ga uzmemo, jer nije bilo puno trenera na tržištu - rekao je Parker za L'Ekip i dodao:

- Kada mi je posle dve nedelje rekao da želi jedanaest, dvanaest igrača, da će samo osam ili devet igrati i da će Nando De Kolo igrati sve mečeve u francuskom šampionatu, znao sam da to neće funkcionisati. Nijedan klubu u Evroligi ne igra tako. To je nerealno i prosto nemoguće da igrate tri utakmice nedeljno sa devet igrača.

Parker podvlači da je klub pokušao da mu izađe u susret.

Đanmarko Poceko
Đanmarko Pocekofoto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

- Pokušali smo da nađemo kompromis otpuštajući Frenka Džeksona koji je prema mom mišljenju talentovan i sigurno bi napredovao, ali ga trener nije želeo. Pokušali smo da mu izađemo malo u susret. Posle toga je hteo da otpusti i Borisa Dalo. Tu sam rekao ne. Da se Nando, Šarl ili neko drugi povredi dok smo ujedno najstariji tim u Evroligi, to nije bilo moguće.

Ipak, situacija je iz dana u dan bila sve gora.

- Njegov stav je bio sve negativniji. Imao je problem da motiviše igrače i oni su prestali da mu veruju. Uz to, prestao je da koristi naše talentovane igrače. Ne želim više trenere koji to rade, to nije naša filozofija. Imamo našu akademiju i moramo da promovišemo one u koje verujemo. I pre toga je bilo previše.

Dodaje i da je Poceko prekršio dogovor.

Kevin Panter i Edvin Džekson u duelu na meču između Partizana i Asvela u okviru 19. kola Evrolige
Kevin Panter i Edvin Džekson u duelu na meču između Partizana i Asvela u okviru 19. kola Evroligefoto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

- Naravno da smo razgovarali o tome. Svaki put treneri kažu da, da, da. Ali u realnosti, oni su sebični i misle samo na pobeđivanje. Tokom intervjua mi nikada nije rekao da planira da radi sa skraćenom rotacijom. Rekao je da će igrati mladi igrači i onda to nije uradio.

Parker završava ovim rečima.

- Veoma sam razočaran sa njim. Mislim da je odustao na kraju. Kao takmičar, to je nešto što ne mogu da razumem. Da odustaneš posle mesec i po dana. Počelo je dobro, sa dve pobede na strani. Ali, pravo lice ljudi vidiš kad je teški.

Bonus video:

05:39

KOŠARKA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.