ZNAMO ŠTA STE RADILI PROŠLE ZIME: Milano rekao "NE" navijačima Zvezde, boje se reprize!
"Delije", Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

zabrana

ZNAMO ŠTA STE RADILI PROŠLE ZIME: Milano rekao "NE" navijačima Zvezde, boje se reprize!

Sve ove mere su kako bi se sprečili sukobi na teritoriji Milana, prenose Italijani

Objavljeno: 12:26h

Košarkaše Crvene zvezde kraje ove i početkom nove godine uz dva manja derbija u ABA ligi sa Igokeom i Cedevita Olimpijom, kao i onog najvećeg sa Partizanom u Evroligi, čeka okršaj sa Fenerbahčeom - sve u osam dana.

Nakon toga će izabranici Janisa Sferopulosa dočekati ASVEL u Beogradu, a onda 11. januara idu na noge Olimpiji Milano. Na ovom gostovanju crveno-beli neće imati podršku pošto je prefektura grada Milana zabranla prodaju najvernijim navijačima Zvezde.

Uz to, ni ljudi iz drugih oblasti u Italiji neće moći do karte, već samo stanovnici Lombardije, odlukom prefekta Klaudija Sgaralje.

Stiglo je i saopštenje u kom se piše o "limitima" vezano za publiku.

"Iz mnogo razloga, kako bismo zaštitili javni red i bezbednost, doneli smo odluku koja odmah stupa na snagu, da se zabrani prodaja ulaznica za navijače Crvene zvezde iz Beograda i da mogućnost kupovine propusnica bude dozvoljena samo stanovnicima regiona Lombardija. Ulaznice će biti štampane samo uz lične podatke kupca", piše u saopštenju.

Kako prenosi "Milano Today", sve ove mere su kako bi se sprečili sukobi na teritoriji Milana. Sve je počelo još od 4. februara, kada su "Delije" baš na gostovanju Olimpiji, napali navijačku grupu Rome (Fedayn Roma), oduzeli im zastavu, a kasnije je zapalili u Beogradu.

1 / 9 Foto: Starsport©

Rimljani su navodno pokušavali da se osvete, zbog čega su napali srpske studente u Bolonji 20. oktobra, kada je na programu bila utakmica Virtusa i Crvene zvezde.

Kasnije su navodno hteli da dođu i do Berna, gde su fudbaleri Zvezde igrali sa Jang Bojsom u Ligi šampiona, kako bi sproveli novu osvetu, ali tada su deportovani u Italiju.

Bonus video:

04:16

Teodosić posle poraza od Olimpije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.