IZAZVAO BURU: Pešić otvoreno o Jokiću i Teodosiću!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

ZANIMLJIVO

IZAZVAO BURU: Pešić otvoreno o Jokiću i Teodosiću!

Selektos Srbije otvorio dušu

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je o predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu naredne 2024. godine.

On nije hteo mnogo daotkrije o potencijalnom nastupu Nikole Jokića u dresu reprezentacije u prestonici Francuske.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Otprilike znamo protiv koga ćemo u Parizu da igramo, a sa kim ćemo mi da igramo, sa kojim igračima, to je naravno prerano. Ono što je tačno je da smo mi sada u ove dve godine, otkad sam ja selektor i trener reprezentacije, ipak uspostavili jedan sistem kad je u pitanju reprezentacija - rekao je Pešić za RTS i dodao:

- Dobra je stvar da definitivno imamo ekipu i igrače koji ne samo što žele da igraju za reprezentaciju, to se nikada nije postavljalo. Iako naravno u medijima se uvek postavlja pitanje zašto ovaj igra, zašto ovaj ne igra, pa ponekad su i navijači ljuti i na Jokića i na neke druge igrače. Međutim, treba razumeti da je sve to dosta teško zbog takvog sistema takmičenja gde je mnogo utakmica, dolazi do povrede, dolazi do mentalnog zamora, ja bih rekao.

Pešić je govorio i o Milošu Teodosiću, koga 2022. godine nije vodio na EP.

Miloš Teodosić
Miloš Teodosićfoto: Starsport©

- Ponekad se podrazumeva da u reprezentaciji treba da igraju 12 najboljih igrača, a ja to ne mislim. Smatram da u reprezentaciji treba da igraju sigurno najbolji, ali oni koji se najbolje između sebe slažu - rekao je Pešić i dodao:

- Jednoj ekipi, naravno, za vrhunske rezultate potrebni su i izuzetni igrači. To znači igrači visokog kvaliteta, jer na kraju krajeva košarka je takav sport da u neizvesnim, u teškim utakmicama, igrači donose odluke u zadnjim sekundama.

(Espreso/RTS/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.