MELOUN PONOVO HVALIO JOKIĆA: "To što on radi je zarazno"
Denver je slavio protiv Dalasa, a Jokić je imao malu ulogu na meču, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nba

MELOUN PONOVO HVALIO JOKIĆA: "To što on radi je zarazno"

Denver je slavio protiv Dalasa, a Jokić je imao malu ulogu na meču

Objavljeno:

Prošle noći, Denver je dominirao u susretu s Dalasom, pobedivši rezultatom 130:104. Ekipa pod vođstvom Majkla Melouna ostvarila je 18. pobedu u tekućoj sezoni, iako je Nikola Jokić bio na terenu manje od 28 minuta i postigao svega osam poena.

Važno je napomenuti da je srpski centar odmorio uoči niza od tri uzastopna gostovanja ekipama Toronta, Bruklina i Šarlota.

Meloun je izrazio samo reči hvale za Jokićev doprinos, iako je njegov lični učinak bio skroman.

"Nikola je šutirao osam puta ove večeri i nije ga uopšte ništa brinulo. Duplirali su ga na postu, duplirali u džepu, ali on nije išao u bitku, nego se trudi da odigra pravi potez. Mislim da je to zarazno za sve druge u ekipi. Mislim da je to pravi način da se igra i stvarno volim naš stil košarke", oduševljen je Meloun.

Generalno, dao je šansu igračima sa klupe i oni su se odlično pokazali.

"Mislim da su naši igrači sa klupe bili prilično dobri. Grupa je igrala na pravi način, razvijali su dobre navike. To smo mi, dodajemo se, to nam je identitet već dugo vremena. Za razliku od drugih timova, ne igramo samo jedni sa drugima, već za određenog momka. Mislim da smo imali bezbroj prilika da igrač propušta dobru poziciju za šut da bi dodao saigraču za sjajan šut. Znam da je to kliše u ovom poslu - od dobrog ka sjajnom, ali to je nešto što pokušavamo da oživimo", priznao je trener Denvera.

Džamal Marej je preuzeo odgovornost i bio najefikasniji u timu Denvera sa 22 poena.

"Pokušavamo samo da pobedimo, da držimo sve na visokom standardu. Imamo mnogo mladih igrača, a veterani su tu da daju primer. Imali smo taj osećaj da možemo da krenemo jako, posebno kada igramo kod kuće, na našoj nadmorskoj visini. Uradili smo sjajan posao u tome da ih držimo van ravnoteže", poručio je Marej.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.