EVROLIGA BEZ MILOSTI: Doživotna kazna za navijača crveno-belih!
Navijači Olimpijakosa sa Delijama, Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

nulta tolerancija

EVROLIGA BEZ MILOSTI: Doživotna kazna za navijača crveno-belih!

Uvredljive pesme su prihvaćene i granice se redovno prelaze - stoji u saopštenju Evrolige

Objavljeno:

Evroliga je odredila drakosnku kaznu za izgrednika na utakmici Olimpijakos - Valensija, čime je pokazala da ima nultu toleranciju kada je rasizam u pitanju.

Jedan navijač kluba iz Pireja je 15. decembra rasistički vređao sudiju, a Evroliga ga je kaznila doživotnom zabranom dolaska na mečeve elitnog takmičenja.

Jedan od sudija na meču bio je Sreten Radović, drugi arbitar je bio Serhio Silva, a uvrede su bile upućenje Žozefu Bisangu iz Francuske.

- Osuđujemo rasističke uvrede koje su bile upućene sudiji od srane navijača na meču Olimpijakosa i Valensije i nadamo se da ovaj incident može da natera navijače da okrenu leđa ovakvom ponašanju. Svedoci smo, posebno u prethodnih nekoliko godina, rastu verbalnog nasilja pogotovo prema igračima, trenerima i sudijama. Uvredljive pesme su prihvaćene i granice se redovno prelaze. Navijači čine Evroligu specijalnom i njihova strast se ceni. Znamo da su naši poslovi pod lupom i kritikom, to pozdravljamo, ali moraju da se znaju granice ponašanja. A to se još više odnosi na navijače koji sede odmah pored terena, koji imaju pristup igračima, trenerima i sudijama - navodi se u saopštenju Evrolige.

Reagovao je i Olimpijakos koji je još ranije ovom navijaču poništio sezonsku ulaznicu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

00:22

Susret Teodosića i navijača Zvezde na aerodromu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.