SFEROPULOS NEMA DILEMU: I Partizan i Zvezda treba da imaju stalan ugovor sa Evroligom!
Trener crveno-belih bio je potpuno otvoren, Foto: Starsport©

pošteno

SFEROPULOS NEMA DILEMU: I Partizan i Zvezda treba da imaju stalan ugovor sa Evroligom!

Trener crveno-belih bio je potpuno otvoren

Objavljeno:

Janis Sferopulos, trener košarkaša Crvene zvezde, je izjavio da veruje da bi oba srpska kluba trebala da sklope stalne ugovore sa Evroligom.

"Crvena zvezda i Partizan su klubovi na vrhunskom nivou. Ali nije samo to razlog. Imaju puno navijača i pune domaću Arenu. U vrhu su Evrolige kada govorimo o toj kategoriji. Kad timovi imaju takvu dinamiku, trebalo bi da budu u Evroligi. Verujem da bi oba kluba trebalo imaju stalne ugovore. Pogotovo s obzirom na to koliko su oba kluba dobro organizovana i činjenicu da se kreću ka najvišem nivou", rekao je Sferopulos za "Jurohups".

On je preuzeo Crvenu zvezdu 22. oktobra od Duška Ivanovića.

"Najvažnija stvar je da pobeđujemo u utakmicama sada kada nismo 100 odsto mogućnosti da bismo mogli da napravimo iskorak kad budemo spremni. Za mene je važno da se vrate naši povređeni momci, Adam Hanga i Branko Lazić. Naravno, ciljevi tima kao što je Crvena zvezda su veliki. Ovo je tim koji želi da se bori za uspeh u svim takmičenjima. To je ono što pokušavamo da uradimo", dodao je trener Crvene zvezde.

Crvena zvezda će naredne nedelje u Evroligi igrati protiv Reala i Makabija.

"Znao sam u kakav klub dolazim. Potrebno je da se brzo prilagodite timu, i onda počnete da ga menjate i prilagodjavate svojim zamislima. Još smo u tom procesu. Nismo još do kraja kompletirali prelazak iz prethodnog stanja u novo. Ali tim počinje da ugrađuje nove stvari i u napadu i u odbrani i to je najvažnija stvar da poboljšamo našu igru. Smatram da je Zvezda tim koji mi daje priliku da kao trener radim na najvišem nivou. Imaju sjajnu dinamiku i zbog velikog broj navijača. Zajedno sa predsednikom i menadžmentom možemo da napravimo dobre stvari ove i naredne sezone", istakao je Sferopulos.

Na pitanje kog košarkaša bi želeo da trenira, Sferopulos je izabrao NBA zvezdu, koja je veliki navijač Crvene zvezde.

"Luka Dončić. Ogroman je talenat", dodao je Sferopulos.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.