PONOVO JE ZAPALIO SRBIJU: Đurović doveo internet do USIJANJA izjavama o Partizanu i Zvezdi!
Vlade Đurović, Foto: Filip Plavčić

evroliga

PONOVO JE ZAPALIO SRBIJU: Đurović doveo internet do USIJANJA izjavama o Partizanu i Zvezdi!

Zanimljiv komentar na račun večitih rivala iz Beograda

Objavljeno: 11:33h

Vlade Đurović je na TV Arena sport govorio o poslednjim mečevima Partizana i Crvene zvezde u Evroligi.

Crveno-beli su na svom terenu savladali Albu, dok su crno-beli bili bolji od Žalgirisa u Kaunasu.

Đurović se prvo osvrnuo na trijumf Crvene zvezde.

Nemanja Nedović na meču protiv Albe
Nemanja Nedović na meču protiv Albefoto: Starsport©

- Zvezda je odigrala fenomenalno prvo poluvreme - za ljude koji malo slabije znaju košarku. Bilo je dobrog protoka lopte, svi su učestvovali, bilo je i kontranapada, bilo je i trojki, ali odbranu nisu igrali ni jedni, ni drugi. Alba je poznata da ne igra odbranu, a Zvezda je igrala komotno, ko da više, u stilu 'hajde daj ga ti, pa ću ga i ja dati'. Sa takvom igrom Zvezda neće moći sa jačim klubovima da prođe. Ali, Gedraitis je konačno pokazao ono za šta je doveden. Ja sam ga nekoliko puta pominjao, rekao sam da ga čekamo i čekamo, i evo dočekali smo ga. Ali, koji je pravi test? Majstore, da vidimo sad sa Realom. Daj, ponovi to sa Realom. I ako Nedović ponovi, ja ne znam kako će Real da ih dobije. Ali, treba da igraju sa mnogo više kontakta. Partizan je tako igrao u Kaunasu i zato je i uspeo - rekao je Đurović.

On je potom odmah krenuo da priča o pobedi Partizana na teškom gostovanju.

Pi Džej Doužer u duelu sa Ostinom Holinsom na meču u Kaunasu
Pi Džej Doužer u duelu sa Ostinom Holinsom na meču u Kaunasufoto: FOTO: KK Partizan

- Važno je da je Partizan ostvario veliku pobedu, za sebe, pa i za Zvezdu indirektno, da i ona ima neku šansu. Na jednom od najtežih terena je dobio, i to na impresivan način. Jeste odbrana bila bolja, ali je napad bio izvanredan. Ja sam se baš plašio, ali u ovakvoj atmosferi dobiti ovakvu utakmicu... Trebalo bi Partizan da napravi još neki brejk, ali i ovo što su napravili je odlično. Panter i Doužer su igrali dugo, zbog povreda Jaramaza i Avramovića, Naneli odličan, Kaboklo odličan, Smailagić unosi ogromnu energiju. Ledej - odlična partija.

Od preostalih mečeva 14. kola istakao je duel između Baskonije i Virtusa iz Bolonje.

- Virtus će sigurno biti među četiri. Imaju odličnog trenera, Belineli proživljava drugu mladost, tu je i Šengelija... Poraz Baskonije mnogo znači Partizanu, Baskonija nije veliki tim, nije tim koga se treba plašiti, ali su igrali iznad svojih mogućnosti. Asvel i Alba moraju da skinu neki skalp drugima da bi pomogli Zvezdi i Partizanu. Asvel je mogao uz malo više sreće da dobije Panatinaikos..

Za kraj uputio je savet Crvenoj zvezdi.

- Zvezda treba da sledi primer Partizana i da odigra oštro sa kontaktom protiv Reala. Veći su majstori u Realu. Real je snage prosečnog tima u NBA ligi, to je neverovatno. Izađe Kampaco, a Rodrigez bolji nego Kampaco, izađe Dek, uđe Hezonja... Mnogo su jaki. Biće puna dvorana, Zvezda mora da odigra ratnički, to je rekao i Nedović. Zvezda mora da igra na maksimumu. Ako uspe da savlada Real i Makabi, onda će imati realne šanse. Mnogo je teško....

Bonus video:

04:08

KOŠARKA ILI ONLIFENS: Ovo drugo, više zarađujem! Saznajte najšokantnije detalje o Milici Dabović: Rubrika 36 pitanja, ŠOK!

(Espreso/Arena/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.