LITVANAC PRED PARTIZAN: "To su BEBE! U moje vreme bi ti najstariji igrač LUPIO ŠAMAR i niko ne bi rekao reč!"
Donatas Motiejunas u borbi za loptu, Foto: EPA/Jim Hollander

DIGAO BURU

LITVANAC PRED PARTIZAN: "To su BEBE! U moje vreme bi ti najstariji igrač LUPIO ŠAMAR i niko ne bi rekao reč!"

"Srbi i Litvanci razumeju strast za košarkom, verovatno najbolje od svih evropskih nacija"

Objavljeno:

Košarkaši Monaka gostuju Partizanu u 12. kolu Evrolige.

Litvanski centar Donatas Motiejunas biće im jedna od glavnih uzdanica, a ima i NBA iskustvo.

Međutim, nije impresioniran mladim igračima u savremenoj košarci.

Bio je Donatas član Hjustona, a posle Kine vratio se u Evroligu, sada u Monaku radi sa Sašom Obradovićem. Govorio je o strasti Srba i Litvanaca prema košarci.

- Srbi i Litvanci razumeju strast za košarkom, verovatno najbolje od svih evropskih nacija. Naša ljubav je bezuslovna i ako voliš košarku, ne brinu te uloge. Te stvari idu na stranu, najvažnije je da pobeđuješ. I da dobijaš što više utakmica što možeš - rekao je Donatas za Sport klub.

Onda je napravio jednu paralelu.

- Slušajte, vremena se menjaju. Vratio sam se u Evroligu posle 10 godina i vremena su se promenila. Manje su grubi. Igrači su drugačiji. Mladi su, samo misle o poenima. Veoma su... Mislim da bih rekao da su mekani. Jer neke situacije, kada vidim šta se dešava na terenu ili kada vidim šta se dešava između trenera i igrača. Slušaj u moje vreme bi najstariji igrač došao u svlačionicu lupio bi ti šamar i niko ne bi rekao reč. Jer nemaš autoritet da vičeš na starijeg igrača, ili odgovoriš starijem igraču. Ili da ne slušaš trenera, ili da pokažeš kako nisi zadovoljan što te je trener izmenio. Ako si nezadovoljan ideš na kraj klupe i to je to, ne pokazuješ te emocije - kaže Motiejunas.

Setio se i priče jednog sunarodnika.

- Mantas Kalnijetis je trčao na trening. I rekao je u više intervjua to, za njega je to bila zabava, da trči na trening. Situacija je bila drugačija. Nije mogao da priušti sebi vožnju do treninga. Sada igrači idu na trening tako što ih vozi vozač, to su bebe. Uz sve poštovanje. I mi moramo da se prilagodimo, mi stariji, moramo da nađemo način da komuniciramo sa mlađima. Međutim definitivno, način na koji sam ja odrastao i način na koji momci sada odrastaju, to je potpuno drugačije.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.