TOBI: Previše sam uzbuđen, moram duboko da udahnem, opustim se... SFEROPULOS: Da igramo pametno!
Majk Tobi (desno), Foto: Starsport©

spremni za duplo kolo

TOBI: Previše sam uzbuđen, moram duboko da udahnem, opustim se... SFEROPULOS: Da igramo pametno!

Mislim da sam stavio previše pritiska na sebe - rekao je Majk Tobi

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde u 12. kolu Evrolige gostuju Valensiji u sredu.

Crveno-beli se nalaze na učinku 4-7, a u prošlom kolu su slavili nad Anadolu Efesom. Valensija je posle odličnog starta vezala čak pet poraza i sad je na skoru 5-6.

Trener Janis Sferopulos imao je kratko izlaganje uoči gostovanja u Španiji gde ih u petak očekuje i Baskonija bivšeg šefa stručnog štaba Duška Ivanovića.

- Imamo duplo kolo u Španiji, ali fokusiramo se na Valensiju, ekipa koja se bori da se vrati pobedama. Imaju negativne rezultate u skorije vreme i očekujemo tešku utakmicu, a s naše strane, moramo biti koncentrisani. Da igramo pametno u napadu i odbrani i da iskoristimo prednost u tome kako ćemo se "čitati" u napadu, ali isto tako i u odbrani kada oni napadaju - rekao je Sferopulos.

Majk Tobi je bi opširniji.

- Dupla kola su važna za nas. Ako pogledate ekipe koje izbore plej-of, to je na osnovu toga kako odigraju dupla kola. Tako da želimo da pobedimo - rekao je Tobi koji je dodao da Valensija ima posebno mesto u njegovom srcu s obzirom na to da je reč o prvom klubu za koji je zaigrao u Evropi.

Okupljene novinare je zanimalo i šta je potrebno da bi partije iz ABA lige preneo na Evroligu.

- Mislim da sam stavio previše pritiska na sebe. Previše sam intenzivan ili uzbuđen. Želim da igram dobro i kada je želja tolika, stvari ne idu tako. Treba da duboko udahnem, opustim se. Da verujem sebe i svoje saigrače, da i oni veruju u mene. Ako bih sa takvom atmosferom ulazio u mečeve Evrolige, ne bih imao toliki pritisak - objasnio je Amerikanac.

Za kraj, osvrnuo se i na ponovni susret sa Duškom Ivanovićem.

- Za nas je to samo još jedna utakmica da pobedimo. Koliko god je lepo videti trenera koji je, saglasan sam sa vama, bio tu kratak period, za nas je važnije da pobedimo bez obzira na to ko je u pitanju - zaključio je Tobi.

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.