POSLEDICE INCIDENTA NA MEČU FENERA: "Madar je imao delimičan gubitak vida"
Madar je nastavio da igra i pored udarca, Foto: Starsport©

NIJE SJAJNO

POSLEDICE INCIDENTA NA MEČU FENERA: "Madar je imao delimičan gubitak vida"

Navijači su izazvali nerede na tribinama

Objavljeno:

Košarkaški klub Fenerbahče je izdao saopštenje u vezi sa incidentima na utakmici protiv Bešiktaša, tokom koje je igrač Jam Madar povređen.

Tokom druge četvrtine, izraelski igrač je bio meta udarca tvrdim predmetom, pretpostavlja se da je reč o kovanici, što je dovelo do privremenog prekida utakmice.

Trener gostujuće ekipe, Dimitris Itudis, na konferenciji za medije je istakao da je Madar pogođen u oko, postavljajući pitanje Superligi da li bi meč bio trajno prekinut da je sudija bio meta sličnog incidenta.

Dan kasnije, Fenerbahče se oglasio i putem objave na zvaničnom klupskom sajtu.

"Naš igrač Jam Madar pogođen je jednim od brojnih predmeta koji su ubačeni na teren. Pogođen je u glavu zbog čega je morao da ode u svačioncu gde mu se ukazala pomoć. Nastavio je da igra jer je on to jako želeo", kaže se u saopštenju Fenera.

"Nakon utakmice, naš igrač se požalio da ne može najbolje da vidi na oko u koje je pogođen. Njegovo stanje biže jasnije nakon dodatnih pregleda", naveli su iz kluba.

Fenerbahče je osudio ponašanje navijača Bešiktaša zbog stvaranja neprijateljske atmosfere na utakmici, istovremeno izražavajući nezadovoljstvo prema sudijama koje su dozvolile da se meč nastavi uprkos prepoznatljivo ugrožavajućem ambijentu za igrače gostujuće ekipe.

Klub je zatražio od Košarkaškog saveza Turske da preuzme odgovornost kako bi se sprečilo ponavljanje ovakvih incidenata.

Takođe su pozvali nadležne organe da istraže identitet osobe koja je gađala Madara, s ciljem preduzimanja odgovarajućih mera.

Bonus video:

02:20

MOŽE LI NOVAK SLEDEĆE GODINE DA PRESKOČI FEDERERA U BROJU OSVOJENIH TITULA? Brajovć: Moguće da će disati za vratom i Konorsu!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.