KAPA DOLE: Gospodski potez trenera Efesa na konferenciji za novinare posle poraza od Zvezde!
Erdem Džan, Foto: Starsport

džentlmen

KAPA DOLE: Gospodski potez trenera Efesa na konferenciji za novinare posle poraza od Zvezde!

Imao je dosta toga da kaže

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Anadolu Efes rezultatom 97:83 u okviru 11. kola Evrolige.

Po završetku susreta medijima se na konferenciji obratio trener turskog velikana Erdem Džan.

On smatra da je odbrana odlučila pobednika.

Slavlje košarkaša Zvezde posle pobede nad Efesom
Slavlje košarkaša Zvezde posle pobede nad Efesomfoto: Starsport©

- Odbrana u trećoj i četvrtoj četvrtini je prelomila utakmicu. Prestali smo da igramo vertikalno i lopta je išla više u strnu. To je jedan od problema sa kojima smo se suočili. Moramo to da promenimo. To je napravilo razliku u meču.

Nemanja Nedović je u toj trećoj četvrtini razbio odbranu Efesa.

- Pre svega, očiigledno je. Imali smo problem sa skokom. Ofanzivno nismo bili agresivni. Odnos skokova je 43-26 u korist Crvene zvezde. Ne možete imati rezultat, posebno pred ovih 19.000 navijača. Nedović je odličan igrač i pokazao je sjajan učinak. Sve utakmice su jako bitne, posebno one kod kuće. Mi nismo mogli da odgovorimo da odbranu Zvezde. Svi su u Evroligi blizu jedni drugima. Dobra su ekipa, a svi timovi su izjednačeni ove sezone.

Upitan je i o ambicijama Efesa u Evroligi ove sezone.

- Naš tim ima iste ambicije. Sve ćemo videti na krju sezone. Svaka utakmica je bitna. Ima uspona i padova. Bitno je da fizički budemo spremni onda kada to bude potrebno. Kada je reč o predviđanjima, sada je rano. Mnogi treneri su tu negde. Sve se brzo promeni u Evroligi.

Džan je na klupu Efesa stigao iz Turk Telekoma, u kojem je pritisak daleko manji, pa je dobio pitanje od novinara da li mu je pomogao rad sa Željkom Obradovićem da se brzo adaptira na zahteve u Efesu.

- Imam velike ličnosti u timu. To su odlični momci koji stvaraju odličnu hemiju. To su igrači sa svojim navikama, a došli su i novi igrači. Potrebno je vreme. Trebalo bi da popravimo neke detalje, poput skokova. To je naš problem, posebno u ofanzivnim skokovima. Imamo tehničke stvari koje bi trebalo da rešimo. Hemija je dobra. Kada je reč o Obradoviću, od njega sam naučio mnogo.

Otkrio je i da li će Efes dovesti nova pojačanja.

- Majk je imao samo dva treninga. Fale nam četiri igrača, ali ne želim time da umanjim Zvezdin uspeh. Fale nam igrači i to nam fale na duže staze. Raspored je vrlo gust i imamo 12 utakmica u decembru i tražimo rešenje. U jednom mesecu u Evroligi možete izgubiti korak sa ostalima.

Džan je na kraju konferencije pokazao pravo džentlmenstvo, te se zahvalio novinarima koji su došli na istu

- Hvala svima koji ste došli ovde. Vidim mnogo novinara ovde, a sve to pokazuje košarkašku kulturu u vašoj zemlji. To pokazue na kom nivou je košarka kod vas.

Bonus video:

04:08

KOŠARKA ILI ONLIFENS: Ovo drugo, više zarađujem! Saznajte najšokantnije detalje o Milici Dabović: Rubrika 36 pitanja, ŠOK!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.