HIMNA PARTIZANA PRED BORBE NA TERENU: Rajaković otkrio kako "NALOŽI" igrače Toronta pre utakmica (VIDEO)
Darko Rajaković, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

HIMNA PARTIZANA PRED BORBE NA TERENU: Rajaković otkrio kako "NALOŽI" igrače Toronta pre utakmica (VIDEO)

Jedno od pravila koja je Darko uveo je da se pre izlaska na teren igrači motivišu slušajući muziku po izboru trenerâ

Objavljeno: 14:41h

Srpski košarkaški trener Darko Rajaković ima promenljive rezultate sa ekipom Toronta u dosadašnjem toku NBA sezone i trenutno je jedno mesto ispod poslednje pozicije koja vodi u plej-in Istoka, sa skorom 8-9.

Reptorsi su ispali iz NBA kupa, ali glavno takmičenje, liga, igra se tek mesec dana i ono što je sigurno je da su svi u franšizi prihvatili Rajakovićevu viziju, a igrači slede njegovu filozofiju.

Jedno od pravila koja je Darko uveo je da se pre izlaska na teren igrači motivišu slušajući muziku po izboru trenerâ. Dakle, bez nakaradnog hip-hopa koji bi verovatno većina afroameričkih igrača odabrala, već nešto konkretnije, jače, što bi "raspalilo" igrače pred borbu na terenu.

- Nakon što završimo sastanak s igračima, pre nego što izađemo na teren, puštamo moziku po izboru trenera. Svako iz štaba izabere po dve pesme - otkrio je Rajaković za novinare Reptorsa.

Denis Šreder, Darko Rajaković
foto: Zou Zheng / Xinhua News / Profimedia, USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

U trenerskom štabu Rajakovića ima ljudi različitih profila, pa se na plejlisti mogu čuti rok legenda Brus Springstin, poznat i kao "The Boss" ili rep iz ranijeg perioda ovog popularnog muzičkog žanra.

A Rajaković je otkrio šta je on poslednje pustio svojim igračima. - Moj trenutni izbor je Bella Ciao - rekao je 44-godišnji srpski stručnjak kom je najlakše bilo da objasni američkim medijima koja pesma je u pitanju preko popularne TV serije "La Casa de Papel", u SAD poznate kao "Money Heist".

Bella Ciao je čuvena italijanska narodna pesma s kraja 19. veka, koju su pevale radnice na plantažama riže u severnoj Italiji iz protesta zbog teških uslova.

Nakon Drugog svetskog rata pesma je s izmenjenim tekstom postala nezvanična himna italijanskih partizana, iako članovi njihovih brigada tvrde da nije pevana nijednom tokom rata.

Bonus video:

00:39

Jokić na Cecinom koncertu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.