JOKIĆEV DENVER ISPAO I NBA KUPA: Samo je Bobi ostao u igri, eliminisani i Rajaković i Bogdan i Vasa i Poku...
Nikola Jokić, Foto: Alex Bierens de Haan / Getty images / Profimedia

ne ide im novo takmičenje

JOKIĆEV DENVER ISPAO I NBA KUPA: Samo je Bobi ostao u igri, eliminisani i Rajaković i Bogdan i Vasa i Poku...

Majami našeg Nikole Jovića još ima šanse za plasman u četvrtfinale, ali Srbin je trenutno u Razvojnoj ligi

Objavljeno: 08:58h
Nedeljko Đukić

Nikola Jokić je dao sve od sebe, ali je Denver izgubio u Hjustonu i to ubedljivo, a na taj način je i eliminisan iz NBA kupa.

Bio je to poslednji meč Nagetsa u grupnoj fazi i s obzirom na poraz, odigrali su s učinkom 2-2 i ostali bez šanse da makar kao najbolji drugoplasirani tim odu dalje u četvrtfinale NBA kupa.

Boban Marjanović i njegovi Rokitsi su, sa druge strane, ovim trijumfom zadržali baš tu šansu, ali za to će im biti potrebna pobeda od bar 18 poena razlike nad Dalasom koji je od ranije bez šansi da prođe dalje. Derbi Teksasa se igra u noći utorak na sredu.

Nikola Jokić, Boban Marjanović
foto: Alex Bierens de Haan / Getty images / Profimedia

Podsetimo, novo NBA takmičenje, NBA kup, funkcioniše tako što je u obe konferencije fomriano tri manje grupe od po pet timova. Pobednici grupa plus najbolja drugoplasirana ekipa idu u četvrtfinale.

Trenutno je na ovoj poziciji na Zapadu Finiks koji ima učinak 3-1 i koš-razliku +34 (Hjuston +16). Grupu A su osvojili Los Anđeles Lejkers, grupu B Nju Orleans, a u grupi C su u igri Sakramento (3-0, +29), Minesota (2-1, -3) i Golden Stejt (2-1, +5).

Na Istoku je u četvrtfinale prošla Indijana, a u igri su još Klivlend i Filadelfija iz iste grupe A, Milvoki, Njujork i Majami našeg Nikole Jovića (u Razvojnoj ligi) se bore u grupi B; a Orlando, Boston i Bruklin u grupi C.

Toronto srpskog trenera Darka Rajakovića, Atlanta kapitena Srbije Bogdana Bogdanovića i Oklahoma Siti za koji igraju Aleksej Pokuševski i Vasilije Micić, još ranije su eliminisani.

Bonus video:

00:38

Nikola Jokić lumpuje

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.