"SFEROPULOS JE DŽENTLMEN, TEO BI MOŽDA BIO NAJBOLJI TRENER EVROPE!" Tomić pohvalio trenera Zvezde i "mozak" tima
Milan Tomić i Janis Sferopulos (treći i četvrti sa desne strane), Foto: Daniel Löb / AFP / Profimedia

"Gospodin sa manirima"

"SFEROPULOS JE DŽENTLMEN, TEO BI MOŽDA BIO NAJBOLJI TRENER EVROPE!" Tomić pohvalio trenera Zvezde i "mozak" tima

Pričali smo kada je potpisao za Zvezdu. Razgovarali smo u vezi Beograda i života, a rekao sam mu sve najlepše i najpozitivnije o klubu, rekao je Milan

Objavljeno:

Milan Tomić, bivši trener Crvene zvezde, a sada pomoćnik Etoreu Mesini u Olimpiji iz Milana pričao je o odlasku sa Malog Kalemegdana.

Osvajač tri trofeja na klupi crveno-belih u Olimpijakosu je bio deo stručnog štaba Janisa Sferopulosa koji je trenutno strateg Beograđana.

Milan Tomić kao trener Crvene zvezde
Milan Tomić kao trener Crvene zvezdefoto: Starsport©

- Pričali smo kada je potpisao za Zvezdu. Razgovarali smo u vezi Beograda i života, a rekao sam mu sve najlepše i najpozitivnije o klubu. Osim toga što smo sarađivali četiri godine u Olimpijakosu, Janis je moj veliki prijatelj, ali ćemo biti na različitim stranama i svako će se boriti za pobedu svog tima. Posle utakmice možemo na kafu - rekao je Tomić u intervjuu za Meridian Sport.

Janis Sferopulos
Janis Sferopulosfoto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nije štedeo reči hvale.

- Džentlmen, gospodin sa manirima. Pogledajte kako se ponaša pored klupe, nikada ne možete da vidite da radi nešto što je vansportski. Kontroliše emocije i uvek zna kada i kako da popriča sa igračima. Što se tiče košarkaškog znanja, mislim da nije potrebno govoriti o njegovim kvalitetima. Cela Evropa zna kakav je trener Janis Sferopulos - istakao je Tomić.

Milan Tomić kao trener Crvene zvezde
Milan Tomić kao trener Crvene zvezdefoto: Starsport©

Takođe, nisu izostale ni velike reči o Milošu Teodosiću.

- Miloš kako razume košarku možda bi bio najbolji trener u Evropi. Kako on reaguje, igra i shvata košarku, mogao bi da bude odličan strateg. Ali, uvek kažem, glavno je pitanje da li veliki košarkaši žele da budu treneri. Mnogo igrača nema želju da se bavi ovim poslom, koji nije nimalo lak - zaključio je Tomić.

Bonus video:

00:20

Bakljada Delije u Lajpcigu

(Espreso/Meridian Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.