LEBRON DŽEJMS PIŠE ISTORIJU I KAO MATOR: "Kralj" premašio 39.000 poena u NBA! Klivlend srušio Filu posle produžetka
Lebron Džejms igra kao u najboljim godinama, Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Getty images / Profimedia

ne posustaje

LEBRON DŽEJMS PIŠE ISTORIJU I KAO MATOR: "Kralj" premašio 39.000 poena u NBA! Klivlend srušio Filu posle produžetka

Lejkersi su već izborili četvrtfinale NBA kupa

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Sinoć su u NBA igrane utakmice koje su ujedno bile i mečevi NBA kupa, a sem poraza srpskih predstavnika - trenera Darka Rajovića i Bogdana Bogdanovića koji je bio odličan protiv Indijane - odigrana su još tri duela.

Klivlend je posle produžetka slavio u Filadelfiji 122:119 uz odličnu partiju Darijusa Garlenda koji je postigao 32 poena i nosio Kavalirse do pobede u dodatnom periodu.

Isti poenterski učinak za Seventisikserse je imao Žoel Embid, uz 13 skokova, a sjajan je, naročito u produžetku, bio i Tajris Maksi koji je ubacio 30 poena. Tobajas Heris je dodao 23.

Garlenda su u redovima gostiju najbolje pratili Džeret Alen sa 26 poena i 13 skokova i Maks Strus sa 20 poena.

Los Anđeles Lejkers su kod kuće deklasirali Jutu 131:99 i već izborili četvrtfinale NBA kupa kroz grupu A Zapadne konferencije.

Najbolji pojedinac susreta je bio Entoni Dejvis sa 26 poena i 16 skokova, ali je meč ipak obeležio Lebron Džejms pošto je trojkom u prvoj četvrtini premašio granicu od 39.000 poena u NBA - prvi u istoriji, pošto je prošle sezone postao najbolji poenter svih vremena.

"Kralj" i u 39. godini i svojoj 21. sezoni u NBA igra odlično, a sinoć je malo "spustio gas" i imao 17 poena, devet asistencija i sedam uhvaćenih lopti.

Finiks je u Arizoni sa 120:107 porazio Portland.

Kevin Durent je ponovo premašio 30 poena, ovoga puta je ubacio 31 uz devet asistencija. Kod Sansa su se istakli i Devin Buker sa 28 poena i Jusuf Nurkić sa 18 poena i 12 skokova.

Džerami Grent je za Trejl Blejzerse dao 26 poena, a prvi pik sa drafta 2018. i do ove sezone igrač Finiksa, Diandre Ejton, imao je 18 poena.

Bonus video:

00:39

Jokić na Cecinom koncertu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.