JOKIĆ UZALUD DOMINIRAO: Srbin upisao BRUTALNI tripl-dabl, ali je Denver izgubio!
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nba kup

JOKIĆ UZALUD DOMINIRAO: Srbin upisao BRUTALNI tripl-dabl, ali je Denver izgubio!

Ne može sve sam

Objavljeno: 08:18h

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su u okviru NBA kupa od ekipe Nju Orleansa rezultatom 115:110.

Gosti iz Kolorada se sa gostovanja vraćaju bez plena uprkos 109. tripl-dablu u karijeri Nikole Jokića – i to kakvom.

Jokić je na terenu proveo 36 minuta i za to vreme postigao 26 poena (10/20 iz igre, 1/8 za tri) uz 18 asistencija (izjednačen rekord karijere) i 16 skokova. Podsetimo, Jokić je 2020. u duelu sa Roketsima imao identičan broj asistencija i tako je postao prvi centar sa takvim učinkom od 1968. godine.

Gledajući od 1990. godine ima najviše 25/15/15 od svih igrača koji su u tom periodu igrali u NBA. Ujedno, postao je tek treći igrač u istoriji lige koji je imao više od četiri takva meča, izjednačio se sa Viltom Čembrlenom na drugom mestu po broju takvih partija, a ispred je samo Rasel Vestbruk sa 15

Srpski centar je pored toga imao jednu blokadu, ali i četiri izgubljene lopte što i nije toliko strašno kada se pogleda odnos asistencija/izgubljena lopta – tek jedna na više od četiri dodavanja za koš.

Najveću ispomoć Jokić je imao u liku mladog Kristijana Brauna koji je imao veče karijere u kom je upisao 25 poena, imao devet skokova i tri asistencije. Majkl Porter je imao 18 poena i 11 skokova, dok su Eron Gordon (osam skokova) i Redži Džekson dodali po 14 poena.

Domaćin je od prvog do poslednjeg minuta vodio, u jednom trenutku stigao i do maksimalnih +20, pa je tako i zasluženo upisao trijumf.

Kod domaćina istakao se Zajon Vilijamson sa 26 poena, Jonas Valančijunas dodao je 22, Brendon Igram 21, a dvocifreni su bili Nadži Maršal sa 12 i Dajson Denijel sa deset koševa.

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.