TUGA: Preminuo Janko Lukovski!
Janko Lukovski, Foto: Facebook/Udruženje košarkaških trenera Srbije

loša vest

TUGA: Preminuo Janko Lukovski!

Janko je otac bivšeg košarkša Partizana i Crvene zvezde, Dragana Lukovskog

Objavljeno: 12:15h

Janko Lukovski, legenda makedonske, srpske i jugoslovenske košarke, preminuo je u 78. godini života u Novom Sadu, javlja "Sportski žurnal"

Tokom karijere je igrao za Rabotnički i MZT, nastupao je za B reprezentaciju Jugoslavije, a takođe je otac nekadašnjeg košarkaša Partizana i Crvene zvezde, Dragana Lukovskog.

Kao trener, Janko Lukovski je od 1982. do 1986. godine, radio u mlađim selekcijama reprezentacije (kadetskoj i mladoj) i imao priliku da trenira Dražena Petrovića, Zdovca, Paspalja, Pecarskog, Cvjetičanina, Perasovića, Sretenovića...

Iz Makedonije se 1985. preselio u Suboticu, gde je udario temelje modernog Spartaka, da bi se 1991. vratio u svoj Rabotnički i osvojio treće mesto u Prvoj A ligi iza Partizana i Crvene zvezde, uz to i ponovo doveo tim do finala Kupa Jugoslavije.

Godine 1992. dolazi u pančevački Profikolor i uvodi ga u najkvalitetniju ligu. Dve godine kasnije seda na klupu Vojvodine, promoviše novu generaciju na čelu sa Draganom Lukovskim, Zlatkom Bolićem i Jovom Stanojevićem i osvaja peto mesto. Vodio je i Borovicu i nikšićki Ibon.

Bonus video:

03:28

Avramović posle pobede Partizana

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.