"NEK SE NE SEKIRA ZBOG PARTIZANA, ZVEZDA ĆE BITI PRVA!" Đurović o večitima, potrošenim kreditima i pojedincima
Vlade Đurović, Foto: Filip Plavčić

šta će reći navijači?

"NEK SE NE SEKIRA ZBOG PARTIZANA, ZVEZDA ĆE BITI PRVA!" Đurović o večitima, potrošenim kreditima i pojedincima

Iskusni stručnjak analizirao timove Janisa Sferopulosa i Željka Obradovića

Objavljeno: 15:27h

Vlade Đurović pričao je o Crvenoj zvezdi i Partizanu koji posle šest kola u Evroligi imaju skor od dve pobede i četiri poraza.

Iskusni stručnjak govorio u emisiji na Areni Sport koja je bila na programu u četvrtak kada su crveno-beli igrali protiv minhenskog Bajerna.

Vlade Đurović
Vlade Đurovićfoto: Filip Plavčić

- Mi uglavnom pratimo ABA ligu, poraz od Partizana neće naškoditi Zvezdi, mislim da će Zvezda biti prva u ABA ligi i da je poraz Partizana od Mege bitan i da će pobediti Partizan na domaćem terenu. Ne bi trebalo mnogo da se sekiraju. Poraz u Evroligi doveo je do limita. Zvezda mora da dobije sve utakmice kod kuće. Moraš da doneseš i 2-3 pobede na strani, da izgubiš kod kuće od najjačih, ali drugo mora da se dobije. Taj kredit Zvezda je potrošila - počeo je Đurović.

Detalj sa ABA večitog derbija
Detalj sa ABA večitog derbijafoto: Starsport©

O problemu sa šutom crveno-belih.

- Uvek kada ne ide, i ne ulaze trojke, onda igrač koji šutira trojke... Ne mogu svi da podbace, a Nedović je taj, bitan. Prvu utakmicu sa Asvelom Zvezda je šutirala 17/34 za tri, kad ulaze u redu je, a šta ćemo kad ne ulaze? Bolomboj je objektivno najbolji igrač Zvezde, a to nije projektovano, bilo je projektovano da bude rezerva za Tobija i Mitrovića. Ubaci i spolja, ne samo unutra - kaže Đurović.

Nemanja Nedović na utakmici Crvene zvezde i Asvela
Nemanja Nedović na utakmici Crvene zvezde i Asvelafoto: Starsport©

U Beograd u narednom kolu ABA lige dolazi Budućnost.

- Velika je razlika, Budućnost nije u Evroligi, ni u Evrokupu ne može mnogo da uradi. Zvezda ne bi trebalo da strepi od njih, Budućnost je jaka za ostatak ABA lige, ne računam 'večite' tu. Derbi, Budućnost i Igokea će se boriti za treće i četvrto mesto. Što se meča tiče, Zvezda je favorit, to je dobra ekipa i dobri igrači, drugo je što ne ide i ima promašaja. Ako ih krene, teško svakome - rekao je Đurović.

Detalj sa utakmice Turk Telekoma i podgoričke Budućnosti u Evrokupu
Detalj sa utakmice Turk Telekoma i podgoričke Budućnosti u Evrokupufoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Potom je analizirao Partizan, podsetimo u emisji koja je bila pre poraza izabranika Željka Obradovića u Vitoriji.

- Partizan nije imao sreću ni protiv Makabija u Izraelu, igrao je pred punom dvoranom. Sad ide Baskoniji koja je ispunila bonus sa porazima, zato je doveden Ivanović, nezgodan tim, publika, Duško ih poznaje u dušu, igrao je i gledao ih oči u oči, neprijatna utakmica. Panterov izostanak bitan, ako Doužer i Avramović budu odigrali kako jesu, onda možemo da se nadamo pobedi, ali moraju da odigraju dobro u odbrani. Baskonija ima dobre šutere, među kojima je i Marinković - istakao je Đurović.

Vlade Đurović
Vlade Đurovićfoto: Starsport©

Iz Španije sledi odlazak u Hrvatsku na gostovanje Splitu.

- 'Gripe' su mala dvorana, biće puna, dolazi Partizan, evropska ekipa, Splićani su željni da gledaju takve mečeve. Šta drugo mogu da urade igrači, osim da daju sve od sebe, protiv najvećeg trenera u Evropi, da 'izginu', nemaju šta da izgube. Umor može da bude problem za Partizan, znate koliko je Vitorija daleko. To je umor i treba stići do Splita. Još nema Pantera i Ponitke i fond igrača je smanjen i to je problem. Ako se budu 'izlomili' onda dolaze isceđeni u Hrvatsku. Morali bi da budu obazrivi, iako su favoriti - zaključio je Đurović.

Bonus video:

00:28

Haos pred večiti derbi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.