STRAŠAN PREOKRET SPURSA: Stigli -20 u Finiksu, Durent sa TRI LOŠA POTEZA u 10 sekundi "zakopao" Sanse! (VIDEO)
Kevin Durent je od junaka postao tragičar, Foto: Mike Christy / Getty images / Profimedia

NBA

STRAŠAN PREOKRET SPURSA: Stigli -20 u Finiksu, Durent sa TRI LOŠA POTEZA u 10 sekundi "zakopao" Sanse! (VIDEO)

San Antonio je poveo samo jednom, ali na 1,2 sekunde do kraja

Objavljeno: 07:46h
Nedeljko Đukić

Sinoć su u NBA odigrane tri utakmice, a najzanimljivije je bilo u Arizoni.

Finiks je vodio protiv San Antonija čitavu utakmicu sem poslednjih 1,2 sekunde - i izgubio je 114:115, a tragičar je Kevin Durent.

Sansi su u više navrata u trećoj deonici imali i 20 poena prednosti, ali su Spursi uspeli da se vrate u život. Međutim, i dalje su bili u teškoj situaciji u samom finišu.

Na plus tri za domaće (114:111), Grejson Alen je promašio trojku iz ugla i gosti su dobili priliku da izjednače. Ipak, Devin Vasel nije pogodio trojku nakon što je potrošio dosta vremena, ali tu počinje crnih deset sekundi i tri loša poteza Durenta.

Prvo nije zagradio Viktora Vembanjamu koji je prikucao promašaj Vesela i smanjio na 114:113. Onda je Kej-Diju izveden aut, a on se našao u uglu pod pritiskom i Keldon Džonson mu je istrgao loptu iz ruku pa je položio za jedino vođstvo San Antonija na meču - 115:114.

Ostalo je još 1,2 sekunde do kraja, a u odsustvu povređenih Devina Bukera i Bredlija Bila, naravno je da lopta otišla u ruke Durenta koji je promašio težak šut iz okreta a publika u "Futprint centru" nije mogla da veruje kako su njeni ljubimci ispustili dobijenu utakmicu.

Džonson je sa 27 poena bio najefikasniji pojedinac meča, a takođe pomenuti Vembanjama i Vesel su ubacili po 18.

Kos "Sunaca", Durent je imao 26 poena (12/19) iz igre, ali je sve upropastio u poslednjih deset sekundi. Erik Gordon je postigao 20 poena, Alen 19, a Jusuf Nurkić je imao po 12 poena i skokova.

U druge dve utakmice, Njujork je kao gost pobedio Klivlend 109:91. Nikse su predvodili Džulijus Rendl sa 19 poena i 10 asistencija, Džejlen Branson takođe sa 19 poena, Imanuel Kvikli sa 18, Ar-Džej Beret sa 16 i Ajzeja Hartenštajn sa 13.

A Los Anđeles Klipers su bili jednako ubedljivi kao domaćini protiv Orlando - 118:102.

Džejms Harden, pristigao u El-Ej zajedno sa Pi-Džejom Takerom i Filipom Petruševom u velikom trejdu sa Filadelfijom, nije igrao, ali su Klipersi imali dovoljno raspoleženih igrača. Pol Džordž se najviše istakao sa 27 poena, Rasel Vestbruk je upisao 18, a Norman Pauel i Našon Hajlend po 17.

Kod Medžika je najbolji bio Paolo Bankero sa 15 postignutih poena.

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.