DANILOVIĆ DONEO SJAJNE VESTI, SRBIJA MOŽE NA ZLATO: Trojica koja su propustila Svetsko prvenstvo idu na Olimpijadu!
Danilović najavio još bolje rezultate, Foto: Starsport©

OVO SE ČEKALO

DANILOVIĆ DONEO SJAJNE VESTI, SRBIJA MOŽE NA ZLATO: Trojica koja su propustila Svetsko prvenstvo idu na Olimpijadu!

Danilović očekuje da svi budu na raspolaganju

Objavljeno:

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je u velikom intervjuu za španski "Relevo" govorio na razne teme, a jedna od njih su i Olimpijske igre.

Na početku se osvrnuo na veliki uspeh Orlova u Manili.

Srbija je poražena u finalu Mundobasketa od Nemačke i tako zauzela drugo mesto na svetskoj smotri uz osvojenu srebrnu medalju.

"Ne samo zato što smo osvojili srebro na Svetskom kupu i to sa timom bez igrača poput Micića, Jokića ili Kalinića, već i zbog generacije talenata iz mlađih kategorija koje isplivavaju na površinu i čine nas optimističnim. Zbog igrača kao što je Topić, koji imaju veliki potencijal", rekao je Danilović za španski "Relevo".

Srbija je drugim mesto nam Svetskom kup u Manili obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine, a predsednik OKS-a Božidar Maljković očekuje se da će u sastavu biti Nikola Jokić. U to veruje i Danilović.

"Da, očekujemo ga kao i sve ostale. Mislim da imamo sjajnu priliku."

Tokom karijere, veliki trag je ostavio u Virtusu u Bolonje, a Špance je interesovalo, da li je imao ponude u Španiji.

"Nisam, nikad imao ponudu iz Španije. Bolonja mi je dala sve što mi je trebalo u tom trenutku. Pored toga, tu je bio jedan od mojih idola poput Roberta Brunamontija."

Oprobao se i u NBA ligi, gde je nastupao za Majami Hit i Dalas Maverikse, a za najteže rivale je izdvojio Majkl Džordana u Americi i Ismu Santosa u Evropi, koji je sjajan defanzivac.

Govorio je i o trenerima sa kojima je sarađivao.

"Duško Vujošević mi je odgovarao dosta, ali sam igrao i za najbolje: Željka Obradovića, Etorea Mesinu, Peta Rajlija. Pomogli su mi dosta da se formiram kao ličnost."

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.