LEGENDARNI AS ZAGRMEO: Da nema Obradovića, Partizan bi propao!
Željko Obradović, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

snažne reči

LEGENDARNI AS ZAGRMEO: Da nema Obradovića, Partizan bi propao!

Proslavljeni igrač crno-belih dao zanimljiv intervju

Objavljeno:

Legendarni košarkaš Partizana Bora Beravs govorio je o predstojećem večitom derbiju.

On ističe da bi crno i crveno-beli morali da neguju ugled ove utakmice.

- Partizan i Zvezda imaju evropski rejting, koji bi trebalo da podižu na što viši nivo. Pre svega da se njihovi odnosi više ne zatežu, nego da se poprave. Da igrači i uprave van terena budu prijatelji. Sada između njih vlada veliki jaz, što nije dobro - rekao je Beravs za "Sport klub" i dodao:

- Uoči derbija mogu da kažem da je trenutak specifičan, jer su oba tima startovala nešto lošije. I to povećava draž, koja inače prati sve mečeve večitih rivala. Biće sigurno utakmica puna naboja, moja želja je da gledamo dobru košarku i da pobedi Partizan. S druge strane i Crvena zvezda ima dobar tim, odlične igrače, koji se još nisu uklopili u željenu celinu, ali imaju kvalitet. Biće teško u četvrtak, očekujem neizvestan i uzbudljiv meč.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizanafoto: Starsport©/Srđan Stevanović

Partizan i Crvena zvezda su u novu sezoni Evrolige ušli sa tri poraza i jednom pobedom, ali Beravs smatra da će forma doći kasnije.

- Za to je potrebno vreme. U tome je prednost Partizana bila i prošle godine što je Željko Obradović od dobrih pojedinaca postepeno pravio i napravio odličnu ekipu, koja je stigla na prag fajnal fora. Željko je to majstorski odradio, a šta drugo očekivati od stručnjaka njegovog kalibra. Velika je stvar što je Željko u Partizanu u kontinuitetu, sada već treću sezonu i što radi na miru i ima punu slobodu. On je definitivno spasao Partizan, da nije došao mislim da bi klub propao.

Beravs smatra da je Partizana slabiji nego prošle sezone.

- Očigledno je da su letos bazirali koncepciju na Nikoli Mirotiću, već se znalo ko bi njegovim dolaskom još bio angažovan od igrača, a ko bi ostao iz prošlogodišnjeg sastava. Mislim da je nedolazak Mirotića poremetio planove i koncepciju Partizana, škripi na pozicijama pleja i centra, ali sada se čekaju preostala pojačanja i biće potrebno vreme da se uigraju. Naravno, Željko Obradović je majstor da sve to uklopi. Kod njega svi igrači individualno i timski napreduju, što je veliki benefit.

Veruje da je Partizanu i Zvezdi mesto da budu stalni učesnici Evrolige.

- Želim sve najbolje i Partizanu i Zvezdi. Kada bi i jedni i drugi dobili vajld kartu za učešće verujem da bi se smanjila tenzija između večitih rivala. Mislim da je upravo ta konkurencija za stalno članstvo u Evroligi doprinela povećanju tenzije i netrpeljivosti, što nije dobro.

Bonus video:

03:25

Željko Obradović medija dej

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.