VLADE ĐUROVIĆ PREPOZNAO SLABE POZICIJE: "Partizan nema kvalitet... AKO ne dovede 2 igrača!"
Vlade Đurović milsi da su Partizanu neophodna pojačanja, Foto: Starsport©

nisu dovoljno jaki

VLADE ĐUROVIĆ PREPOZNAO SLABE POZICIJE: "Partizan nema kvalitet... AKO ne dovede 2 igrača!"

"E sad, ja da učim šta treba da radi Željko Obradović koji je doktorirao košarku.."

Objavljeno:

Posle poraza, stižu kritike. Košarkaši Partizana su izgubili dve utakmice zaredom i nalaze se na skoru 1-3 u Evroligi.

U istoj situaciji je Crvena zvezda, a ubrzo i jedne i druge očekuju dva uzastopna derbija. Prvi upravo u Evroligi, gde su i jedni i drugi pobedili samo nejaki ASVEL, ali i uglavnom bili blizu bar još jednog trijumfa.

To posebno važi za Partizan koji je od Olimpijakosa izgubio posle produžetka. Bivši trener Vlade Đurović u analizi je istakao slabosti Partizana koje je naučio.

- Najbolja utakmica Kaminskog do sada, ali to nije dovoljno. On mora da bude bolji. Drugo, glup faul je napravio, ovu tehničku što je dobio. Izgubili su tesno, taj jedan poen je dosta odlučivao. Onda posle toga Panter uđe ranije u reket kada je Milutinov imao jedini promašaj sa penala i on posle pogodi. Eto, to su dva poena. Dva-tri faula bezveze, tamo odmah ispod koša nakon promašene lopte, a selekcija šuta u poslednja tri-četiri minuta je bila baš onako... - "sipao" je Đurović.

Olimpijakos - Partizan košarka, Kevin Panter, Ajzeja Kenan
foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Ne kriju ni Partizan ni Željko Obradović da traže bar još jedno pojačanje, a sa tom odlukom je saglasan i Đurović:

- Ono što je sigurno je da Partizanu treba pojačanje. Ja nisam taj koji će to da odlučuje, ali objektivno Partizan nema kvalitet da uradi nešto veliko ove godine ako ne dovede bar jednog igrača, a po meni čak i dva - rekao je on, pa precizirao da su neophodni centar i plejmejker.

- To je osnova svake ekipe, dobar plejmejker i visok jedan igrač koji ne mora da bude Tavareš, ali može da bude Fal, Milutinov... Neko ko će da postigne 10 do 15 poena, ali i ko će da uhvati 10-12 skokova i da preti da će lupiti neku "bananu". U Partizanu jedino preti Smailagić, ali on igra kratko jer igra borbeno i sviraju mu faulove. Nije neko ime i stalno mu sviraju faulove. Mora Partizan da bude jači ispod koša, mora da se popravi. E sad, ja da učim šta treba da radi Željko Obradović koji je doktorirao košarku... Nego stvarno mislim da sa ovim timom teško mogu da se prave velika dela i da moraju da se dovode pojačanja - završio je Đurović.

Olimpijakos - Partizan košarka, Željko Obradović, Frenk Kaminski
foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Bonus video:

03:25

Željko Obradović medija dej

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.