Ajzeu ni tragedija ne može da zaustavi! Boston i Čikago nastavili trend, Ras stigao do 44. tripl-dabla! (VIDEO)
Foto: Reuters

NBA, plejof

Ajzeu ni tragedija ne može da zaustavi! Boston i Čikago nastavili trend, Ras stigao do 44. tripl-dabla! (VIDEO)

Veoma uzbudljivo veče u najjačoj košarkaškoj ligi sveta
Objavljeno: 09:17h

Nastavio se plejof NBA lige. Boston Seltiksi su u gostima demolirali Čikago sa 104:87, Oklahoma je posle drame slavila kod kuće sa 115:113 nad Hjustonom, dok su Los Anđeles Klipersi posle preokreta bilo bolji od Jute sa 111:106, takođe na gostujućem terenu.

U okršaju MVP kandidata Rasela Vestbruka i Džejmsa Hardena, ovoga puta bolji je bio popularni Ras, koji je stigao do 44. tripl-dabl učinka u sezoni, i to već u trećoj četvrtini, sa 32 poena (11/24 za dva, 0/1 za tri), 13 skokova, 11 asistencija i tri ukradene.

Ono što je bilo važno, a različito u odnosu na prva dva meča, je činjenica da je Vestbruk ovog puta imao dobru podršku od strane saigrača. Tadž Gibson je dao 20 poena, Andre Robertson i Viktor Oladipo su dodali po 12 uz šest skokova, dok je i Kanter bio dvocifren.

Kod domaćina je najbolji bio Džejms Harden ubacivši čak 44 poena (7/9 za dva, 4/12 za tri), uz po šest skokova i proigravanja. Lu Viljams je bio odličan sa 22 poena i četiri uhvaćene lopte, Rajan Anderson ubacio je 18, a Erik Gordon 12 poena.

Što se drugih mečeva tiče, Boston i Čikago kao da ne umeju da slave pred sopstvenim navijačima. Posle dva brejka Bulsa, došao je red i na Seltikse, koje je do ubedljive pobede predvodio Ajzea Tomas, momak koji je nedugo pre početka plejofa doživeo tragediju (poginula mu je mlađa sestra).

Tomas je dao 16 poena, uz devet asistencija. Al Horford je postigao 18 uz osam skokova i šest asistencija, dok su Ejveri Bredli i Džo Krauder dodali po 15, odnosno 16.

U poraženoj ekipi, 18 poena ubacio je Dvejn Vejd, 14 je dodao Džimi Batler, dok je 12 ubacio Robin Lopez. Dvocifreni su bili i Nikola Mirotić i Pol Cipser.

Pogledajte i najzanimljivije detalje sa treće utakmice na kojoj su slavili Klipersi posle preokreta...

BONUS VIDEO: Šetalica i transparenti Grobara na 154. Večitom derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.