"TO JE BIO NAJVEĆI PROBLEM ZA NAS" Obradović će ovo teško prežaliti: "To je u košarci ŽIVOT!"
Željko Obradović, Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

KOBNIH 13 MINUTA

"TO JE BIO NAJVEĆI PROBLEM ZA NAS" Obradović će ovo teško prežaliti: "To je u košarci ŽIVOT!"

Crno-beli su imali svoje prilike, ali nisu uspeli da trijumfuju

Objavljeno:

Željko Obradović je odmah posle poraza Partizana od Olimpijakosa nakon produžetka u Pireju, istakao šta je video kao presudno u utakmici, a na konferenciji za medije je detaljno analizirao meč.

Crno-beli su imali svoje prilike, ali nisu uspeli da trijumfuju.

- Ako igrate produžetak, a igrate utakmicu kao mi večeras, naravno da ćete misliti da imate mogućnost da pobedite... Mislim da smo propustili veliku šansu da pobedimo ovde. Čestitam Olimpijakosu. Prvo poluvreme je bilo problem, tu smo imali dosta izgubljenih lopti, a i Olimpijakos je imao mnogo skokova. Ipak smo imali dobar rezultat, gubili smo samo šest poena. Tako da... Srećan sam zbog reakcije svog tima u drugom poluvremenu, samo, recimo da neke odluke koje smo uzeli, bile su loše i zato mislim da smo izgubili utakmicu - rekao je Obradović pa izdvojio još jedan bitan detalj:

- Druga tačka utakmice jeste da smo igrali bez oba centra, bez Kaminskog i Smailagića, dosta minuta. To je bio najveći problem za nas.

Potom je dodatno govorio o problemima na "petici".

- Dosta krucijalnih momenata je odlučilo utakmicu, ako igrate dobro i imate dva centra koja imaju odlične utakmice, a oni izađu zbog faulova... Ako pogledate statistiku, igrali su zajedno 32 minuta. Igrali smo osam minuta bez visokog čoveka i pet minuta u produžetku, znači 13 minuta smo bili bez velikog čoveka. To je u košarci život - objasnio je Žoc.

Olimpijakos - Partizan košarka, Željko Obradović, Frenk Kaminski
foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Potom je i prokomentarisao podatak da je Olimpijakos za 20 minuta protiv Partizana postigao gotovo isto poena kao za 40 minuta protiv Olimpije.

- Objasnio sam šta je prema mom mišljenju problem u prvom poluvremenu. Dali su im lake poene u tranzicji posle grešaka u napadu i iskoristili su dosta šansi posle skokova u napadu, sve je tu. Zbog toga su postigli toliki broj poena, a zašto su postigli samo 10 u 3/4? Kontrolisali smo sve. Bilo je drugačije. Košarkaška utakmica je dosta stvari, ako kontrolišete defanzivu, imaćete dobar napad. To je poenta, promenili smo u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno - zaključio je Obradović.

Bonus video:

00:06

Atmosfera pred meč Partizan - Cibona

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.