OBRADOVIĆ PRED OLIMPIJAKOS: Strašno sam iznenađen kad vidim takve komentare i natpise!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

NOVA UTAKMICA

OBRADOVIĆ PRED OLIMPIJAKOS: Strašno sam iznenađen kad vidim takve komentare i natpise!

Pred crno-belima je novi evroligaški izazov

Objavljeno: 13:05h

Košarkaši Partizana u okviru 4. kola Evrolige u četvrtak od 20:15 gostuju Olimpijakosu u Pireju.

Pred odlazak u Grčku se novinarima obratio trener Parnog valjka Željko Obradović.

- Olimpijakos je tim koji je napravljen da se bori za fajnal-for. Prošle godine su igrali veliko finale, malo im je falilo da postanu prvaci Evrope, igrali su izvanrednu košarku. Ove godine su na početku sezone imali problema sa povredama i u tom ritmu se negde sada nalaze. Međutim, u njihovoj dvorani će biti veoma teško. Ponavljam, ekipa koja ima ogromno iskustvo, godinama igraju zajedno, isti je trener, doveli su sjajne igrače da bi popunili praznine koje su ostale kada su Slukas i Vezenkov otišli. Očekuje nas zahtevna utakmica u svakom smislu i ono što je bilo evidentno protiv Barselone, ako želiš da igraš dobro u Evroligi, moraš da igraš 40 minuta u punoj koncentraciji, da sitne stvari ne smeju da se događaju, propusti tipa: da se uzimaju šutevi u ranoj fazi napada, da se ne zagradi koš. To bi bilo to - rekao je Obradović.

Partizan je u utorak doživeo poraz od Barselone u Štark areni rezultatom 92:83.

Željko Obradović u društvu Alekse Avramovića i Ognjena Jaramaza
Željko Obradović u društvu Alekse Avramovića i Ognjena Jaramazafoto: Starsport©

- Uvek očekujem reakciju tima. Nemamo vremena mi mnogo ni da patimo ni da se radujemo, ovaj ritam takmičenja je takav. Znači, šta ćemo da uradimo? Kad budemo došli odgledaćemo video, pokazaćemo neke stvari iz sinoćne utakmice vema kratko i naravno, uraditi analizu Olimpijakosa. Posle toga trening da probamo da postavimo utakmicu, i to je to. Igrači su, pretpostavljam, veoma svesni svega onoga kako smo igrali sinoć. Naravno da očekujem reakciju.

Upitan je i za stanje poljskog reprezentativca Mateuša Ponitke.

Mateuš Ponitka
Mateuš Ponitkafoto: Starsport©

- Ja mislim da sam veoma precizan kada govorim i strašno sam iznenađen kada vidim neke drugačije komentare i natpise. Ja sam vam objasnio da je juče Ponitka pre podne došao na trening i da je imao povredu ramena zbog koje je ranije odsustvovao na dve utakmice, da čovek nije mogao da podigne ruku. Fizioterapeuti su reagovali i procenjeno je da on ne može da igra utakmicu. Danas u pola 12 će imati snimanje da se utvrdi šta je i kako je. To je jedina istina koja postoji vezana za Ponitku. Rekao sam da je Smailagić dan pred utakmicu sa Barselonom iskrenuo zglob, da ga je zabolelo strašno, i da je posle deset minuta napustio trening, da su doktor i fizioterapeuti uradili sve da ga osposobe i naravno da je bila njegova ogromna želja da pomogne timu i pomogao je. To su jedine dve stvari o kojima sam pričao, ništa drugo nisam pričao. Kako neko pravi interpretaciju, zbog čega? Ja zaista ne mogu da ulazim u to, nije do mene. Ne verujem da sam ikada nešto probao da sakrijem od vas i da nisam izašao u javnost da kažem ono što je baš onako kako jeste.

Bonus video:

01:38

Grobari priredili spektakularnu atmosferu na večitom derbiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.