EKSUM OTVORIO DUŠU O OBRADOVIĆU I PARTIZANU: Evo šta je trener crno-belih ZAHTEVAO od njega
Dante Eksum, Foto: Starsport

otvoreno

EKSUM OTVORIO DUŠU O OBRADOVIĆU I PARTIZANU: Evo šta je trener crno-belih ZAHTEVAO od njega

Australijanac je još jednom govorio o "avanturi" u Partizanu

Objavljeno: 20:20h

Bivši igrač Partizana Dante Eksum svakom novom izjavom oduševljava navijače crno-belih čiji je ljubimac postao za kratko vreme.

Košarkaš Dalasa je svestan da mu je epizoda u Partizanu omogućila povratak na najveću košarkašku scenu, na čemu je zahvalan.

- Igranje u Evropi za mene je bilo sjajno iskustvo, mečevi su veoma kvalitetni i tamo rade neki od najboljih trenera na svetu. Iskoristio sam šansu da pokažem da mogu da pomognem, da mogu još da naučim o košarci. U Barseloni mi je bilo lepo, ali mi je u Partizanu bilo mnogo bolje. U Španiju sam došao, još se nisam snašao i odmah sam imao derbi sa Realom, trebalo mi je vremena da pronađem svoju ulogu, oni su baš dugo bili zajedno - rekao je Eksum u intervjuu za "Sporting news".

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Posebno je impresioniran Željkom Obradovićem.

- Odlazak u Partizan mi je dao šansu da tamo provedem celu sezonu, da pokažem ko sam i šta sam. Zahvalan sam Partizanu, jer sam zbog toga sada u NBA. Pre dolaska sam čuo mnogo toga o Željku, Ekpe Judo mi je rekao da je sjajan trener koji razume igru i da je to razlog zbog kog radi sve te stvari, poput povišenog tona i objašnjavanja šta tačno treba da radiš. Ima visoka očekivanja od igrača, od toga šta mogu da urade sa svojim veštinama. Isti su i navijači, žele da vide da daješ 100 odsto sebe u svakom meču, takva očekivanja ima i Obradović.

Otkrio je i šta je najtrofejniji evropski trener tražio od njega.

- Najveće pitanje kada sam došao u Evropu bilo je da li mogu da igram na poziciji plejmejkera. Obradović je radio sa mnogim sjajnim organizatorima igre i nije tip trenera koji te samo pusti na teren sa loptom i kaže ti da vodiš tim. Želi da budeš siguran u to šta radiš, tražio je od mene da uzmem mnogo veću odgovornost u odnosu na ostatak tima. To mi je mnogo pomoglo da sazrim. Ne samo kao čovek, već i kao osoba. Znao sam da mogu da budem lider i plej na terenu.

Dante Eksum
Dante Eksumfoto: Starsport

Jedna od tema bila je i tuča u Madridu koja je na kraju verovatno i koštala Partizan plasmana na fajnal-for Evrolige.

- Dogodilo se šta se dogodilo, to je to, sad je u prošlosti i verujem da su na to zaboravili i igrači Reala. Stvari su mogle da se završe drugačije, posebno iz perspektive Evrolige. Bila je velika nepravda, trebalo je da dobijemo taj treći meč u Beogradu, ali smo se posle svega toga oporavili i osvojiili ABA ligu što je bio i glavni cilj pre početka sezone.

Uspeo je da ostvari cilj zacrtan pre avanture u Evropi.

- Moj cilj od početka je bio da se vratim u NBA. Da pronađem svoj ritam i stil u Evropi, da se vratim u svoju zonu komfora i onda da dođem u Ameriku. Oduvek sam smatrao da zaslužujem da budem ovde i povrede koje sam imao su bile glavni problem. Sada sam spreman da dokažem svima zašto sam se vratio - zaključio je Eksum.

Bonus video:

00:06

Atmosfera pred meč Partizan - Cibona

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.