NEKADAŠNJI NBA ŠAMPION TVRDI: "Jokić je ubedljivo najbolji, Adetokumbo mu nije ni blizu!"
Nikola Jokić je po mišljenju mnogih najbolji košarkaš na svetu, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

pohvale

NEKADAŠNJI NBA ŠAMPION TVRDI: "Jokić je ubedljivo najbolji, Adetokumbo mu nije ni blizu!"

On je reagovao na listu ESPN-a koja je Jokića stavila na drugo mesto

Objavljeno: 15:26h

Brajan Skalabrin, nekadašnji NBA košarkaš, izražava svoje mišljenje da je Nikola Jokić apsolutno najbolji igrač u NBA, iako je ESPN u svojoj rang listi postavio Jokića na drugo mesto, dok je prvo mesto pripalo Janisu Adetokumbu.

Razlike u mišljenju u vezi sa najboljim igračem u NBA su česte i često su subjektivne. Jokić, centar Denver Nagetsa i dvostruki osvajač MVP nagrade, bez sumnje spada u kategoriju najboljih igrača u NBA, a takve procene mogu varirati u zavisnosti o kriterijumima koje se koriste za ocenu. Skalabrin, kao neko ko je igrao u NBA i ima svoj ugao gledanja, jasno stavlja Jokića u sam vrh ovog sporta.

Skalabrin smatra da je razlika između Jokića i grčkog košarkaša velika.

"Razlika je najveća još od one između Lebrona i sledećeg najboljeg igrača 2011. godine. Bila je ogromna razlika tad, iako je Derik Roz bio MVP te godine, mislim. Bron je očigledno bolji igrač", rekao je Skalabrin u razgovoru za "Sirius XM NBA radio".

Potom se fokusirao na Jokića.

"Mislim da je ta razlika i kod Jokića velika. Pogledajte šta je uradio sa tim timom prošle godine. Radi sve. Znam da defanzivno nije kao Janis sa blokadama i svim tim stvarima, ali ima solidno defanzivno pozicioniranje. Uvek je na pravom mestu. Tip je toliko prokleto dobar, da ne mogu da razumem kako razlika trenutno nije velika. To može da se promeni ove godine, nikad se ne zna. Ali sada, nakon onoga što smo videli prošle godine – nije ni blizu", zaključio je Skalabrin.

Skalabrin je u NBA bio od 2001. do 2012. godine i sa Seltiksima je osvojio titulu 2008. godine. Oprobao se i u trenerskim vodama kada je tokom sezone 2013/14 bio pomoćnik Marku Džeksonu u stručnom štabu Golden Stejta.

Uprkos limitiranom vremenu koje je provodio na parketu i koje mu je omogućilo da u NBA karijeri ima tek tri poena i dva skoka u proseku, bio je miljenik navijača i dobio nadimak "Bela mamba".

Bonus video:

04:42

SRBIJA ILI ŠVAJCARSKA, KOJU ZEMLJU ĆE IZABRATI: Bio je odličan protiv Zvezde, a onda je Maleš pomenuo i reprezentaciju


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.