TRENER ŽALGIRISA STAO NA STRANU GEDRAITISA: "Možda Srbija nije najbolji prijatelj Litvaniji, ali,..."
Foto: Starsport©

evroliga

TRENER ŽALGIRISA STAO NA STRANU GEDRAITISA: "Možda Srbija nije najbolji prijatelj Litvaniji, ali,..."

Meč je na programu u petak od 19 časova

Objavljeno:

Trener Žalgirisa Kazis Maksvitis izneo je očekivanja pred meč sa Zvezdom u drugom kolu Evrolige i osvrnuo se na svog sunarodnika Rokasa Gedraitisa.

Ne gledaju svi u Litvaniji blagonaklono na prelazak Gedraitisa u Srbiju koja u ovoj baltičkoj državi definitivno nije među omiljenima.

Žalgiris je u prvom kolu pobedio Virtus u gostima, dok je Zvezda bila ubedljiva protiv Asvela na otvaranju pred svojim navijačima u Areni.

Maksvitis je prvo govorio o Zvezdi kao timu i pritom izneo čitav niz pohvala na račun crveno-belih.

"Snažan tim nam dolazi, ove sezone cilj im je plasman na fajnal-for. Promenili su dosta tokom leta, doveli nove igrače, imaju ozbiljan budžet. Biće zabavno igrati protiv njih. Sa druge strane, nama prvi meč na svom terenu ove sezone nameće dodatni pritisak. Nadam se da ćemo umeti da se nosimo sa tenzijom i da ćemo se boriti za pobedu. Što se tiče protivnika, ne manjkaju im poznati igrači, sjajni napadači koji imaju veliki uticaj na igru. Šabaz Nejpir i Miloš Teodosić, kao i nama dobro poznat Rokas Gedraitis, Zvezda je fizički jak, visok i vrlo produktivan tim", rekao je o Zvezdi Maksvitis na početku razgovora sa litvanskim medijima. .

Poteškoća po Žalgiris, misli Maksvitis, može biti i činjenica da Zvezda raspolaže sa 15 kvalitetnih igrača koji, svi do jednog, mogu da doprinesu na obe strane terena.

"Sa jedne strane za jedan tim je sjajno kad ima toliko kvalitetnih igrača a sa druge strane može biti problem jer ih nije lako uigrati. Mi zapravo ni ne znamo sa kojih 12 igrača će Zvezda da nam se suprotstavi. To nam je dodatni problem pred meč osim toga što je srpski tim visok, fizički jak i poseduje mnogo oružja", kaže Maksvitis, pa nabraja još Zvezdinih aduta:

"Ne zaboravimo Nemanju Nedovića, pa interesantnog Jaga Dos Santosa, vrlo dobrog defanzivca. Jasno je da igramo protiv tima koji ima dubok roster i neće biti lako igrati protiv takve ekipe".

Žalgiris je svojevremeno imao priliku da dovede Šabaza Nejpira koji će u petak biti udarna napadačka pesnica rivala. Podsetio je i na to trener Žalgirisa.

"Da, imali smo šansu (da ga dovedemo), ali nismo hteli da rizikujemo, sada je u drugom timu a ostalo je istorija. Kada je on na terenu, totalno menja igru, posebno u napadu. Takođe odlično rukovodi ekipom i organizuja igru, sakuplja poene".

Posebna tema razgovora novinara i trenera Žalgirisa bio je njihov sunarodnik u Zvezdi Rokas Gedraitis čiji dolazak u tabor srpskog kluba nije najbolje primljen kod navijača u ovoj baltičkoj državi, jer igra u zemlji koja je bliska Rusiji.

"Za sada, na početku sezone, Rokas igra vrlo dobro i stabilno, i srećan sam zbog njega", pohvalio je Zvezdinog igrača Makasvitis

Na pitanje da prokomentariše negativne reakcije u domovini na Gedraitisov prelazak u Zvezdu, imao je spreman odgovor:

"Ne razumem takve reakcije uopšte. Rokas igra za srpski klub, neko drugi igra u Turskoj. Ja sam, na primer, radio u Rusiji pre rata (tri sezone u Parmi iz Perma, prim. aut). Rokas je košarkaš, nije imao mnogo opcija, imao je samo ponudu Zvezde. Možda Srbija nije najbolji prijatelj Litvaniji, ali ne verujem da je to zemlja gde Litvanci ne mogu da igraju košarku", poentirao je Litvanac.

Podsetimo da su sve karte za meč Žalgirisa i Zvezde odavno rasprodate i da se očekuje košarkaški spektakl.

Bonus video:

01:06

Delije razvile transparent

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.