PARTIZAN SE OBRATIO NAVIJAČIMA: Crno-beli uputili VAŽAN apel!
Grobari, Foto: Starsport©

SAOPŠTENJE

PARTIZAN SE OBRATIO NAVIJAČIMA: Crno-beli uputili VAŽAN apel!

Crno-beli apelovali na svoje navijače

Objavljeno: 21:54h

KK Partizan oglasio se saopštenjem u kojem su citirani predsednik Ostoja Mijailović, trener Željko Obradović i košarkaš Aleksa Avramović.

On je svojevrstan apel navijačima uoči velikih utakmice koje očekuju šampiona ABA lige.

- KK Partizan u susret prvim velikim utakmicama na domaćem i na gostujućim terenima upućuje novi apel navijačima da svu svoju energiju usmere na ljubav prema crno-belima i da vređanje bilo koga ostave po strani. Već krajem meseca, očekuju nas dva derbija protiv gradskog rivala, a pre toga veliki mečevi protiv Barselone i klasik regiona protiv Cibone - navodi se u saopštenju i dodaje:

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailovićfoto: Starsport©

- Sva ta vređanja su zaista mučna. Ružno je samo ih i slušati, a kamoli osećati nelagodu jer one konkretno dolaze od navijača koji nama pružaju podršku. Partizan je nebrojeno puta apelovao i to čini ponovo, da se niko ne vređa. Protivnici, funkcioneri, državni zvaničnici, sudije... To nije huk koji želimo u našoj dvorani ili sa tribine na kojoj se nalaze naši navijači. Želimo da osetimo samo ono što se većim delom vremena i emituje sa tribina - Ljubav prema Partizanu - poručio je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Na ovu temu, nedavno je govorio i trener crno-belih, Željko Obradović

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Da vam odmah kažem – ja sam čovek koji ne podnosi vređanje bilo koga. Dakle, ja od prvog dana govorim da sam protiv toga da se vređa bilo koji pojedinac na svetu. Nebitno ko je u pitanju – protivnik, neprijatelj, predsednik, sasvim je svejedno. Ja sam imao potrebu pre svega iskreno da kažem navijačima Partizana šta se događalo i u slučajevima Mirotića i Madara. Ali imam još veću potrebu da navijačima uputim molbu i molim vas da to istaknete – sve spomenute igrače, i Lesora i Papapetrua i Madara i Mirotića dočekajte aplauzom, pokažite im da ih poštujete i dokažite svoju veličinu. To je moja iskrena molba - istakao je Obradović za "Nedeljnik".

U saopštenju je citiran i košarkaš crno-belih i reprezentativac Srbije Aleksa Avramović.

Aleksa Avramović
Aleksa Avramovićfoto: Starsport©

- Naravno da vređanje bilo koga ne razumem, ne prihvatam i nikada neću prihvatati. Iskreno verujem u ljudsku dobrotu i pozivam sve da tu dobrotu koju nose u sebi čuvaju. Uskoro ćemo igrati protiv brojnih srpskih reprezentstivaca, Kalinića, Davidovca, Dobrića, Gudurića, Jovića... Pokažimo im poštovanje i ljubav jer oni su predstavnici Srbije čak i kada igraju za druge klubove. Takođe molim sve navijače da ne vređaju ni druge ljude, druge igrače, trenere, funkcionere, predsednike...bilo koga. Tako ponašanje nam kao ljudima ne priliči. Živimo u teškim vremenima i voleo bih da budemo svetao primer, a ne neko o kome će se pričati po lošem - naglasio je Avramović.

Partizan prvu utakmicu kod kuće u Evroligi igra sa Barselonom, 17. oktobra, prethodno će u ABA ligi igrati protiv Cibone, a evropski derbi je 26. oktobra, dok je u regionalnom takmičenju planiran dva dana kasnije, na oba je domaćin Partizan.

Bonus video:

01:00

Crno-beli ubedljivo savladali Krku u Novom mestu, Koprivica pogurao parni valjak!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.