OSTOJA POKAZAO MANIRE PRAVOG GOSPODINA: Partizan zove Makabi u Beograd! Čitava Evropa zadivljena gestom Mijailovića
Foto: Starsport©

bravo

OSTOJA POKAZAO MANIRE PRAVOG GOSPODINA: Partizan zove Makabi u Beograd! Čitava Evropa zadivljena gestom Mijailovića

Ne zaboravljaju da su i oni nekad bili u sličnoj situaciji

Objavljeno: 14:30h

Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, danas se obratio rukovodstvu Makabija i ponudio im mogućnost da svoje utakmice igraju u Beogradu, prestonici Srbije.

Sadašnje vanredno stanje je rezultat masovnog raketnog napada iz Pojasa Gaze i ulaska Palestinaca na teritoriju Izraela. Izraelske vlasti izveštavaju o najmanje 350 poginulih i više od 1.600 povređenih osoba. U ovoj situaciji su svi događaji, uključujući sportske, otkazani u Izraelu.

U vezi sa celokupnom situacijom, predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, je izdao saopštenje putem kojeg se obraća javnosti.

"Poštovani gospodine Mizrahi, dragi prijatelji KK Partizan i Srbije, U ovim tužnim trenucima, u ime KK Partizan Mozzart Bet želim da izrazim najdublje saučešće vama i vašem narodu. Tokom teških momenata, želim da poručim kako Makabi u Srbiji ima iskrenog prijatelja koji je spreman da mu ponudi novi privremeni dom uz iskrenu dobrodošlicu u Beogradu.

Uprkos svim dešavanjima, sportisti moraju nastaviti sa svojim aktivnostima i predstavljanjem svog kluba i zemlje na najbolji mogući način. Njihova uloga je da budu svetla tačka u tmurnim danima za svoj narod. Ukoliko vaš klub bude prinuđen da igra utakmice van svoje zemlje, KK Partizan je spreman da obezbedi trening dvoranu, smeštaj i dvoranu za odigravanje utakmica.

Tokom proteklih više od 40 godina, Makabi i Partizan su bili veliki rivali na terenu, ali su svi naši dueli uvek završeni čestitkama i iskrenim stiskom ruke, uz veliko poštovanje. Nažalost, kroz istoriju KK Partizan, mi smo iskusili situaciju kada smo bili prinuđeni da igramo van svog doma. Zbog svega navedenog, kao gest prijateljstva i zahvalnosti za sve sjajne momente u zajedničkoj istoriji, spremni smo da budemo vaši domaćini.

Prijateljstvo između naših naroda je veliko i mi kao klub smatramo ovaj potez logičnim. Budite slobodni da nas kontaktirate u bilo koje vreme i mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo KK Makabi", piše u saopštenju Parnog valjka.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.