VASA IMA ADUT ZA NBA: Srpski plej već oduševio navijače Oklahome! (VIDEO)
Vasilije Micić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

spreman je

VASA IMA ADUT ZA NBA: Srpski plej već oduševio navijače Oklahome! (VIDEO)

Micić ne može da dočeka početak sezone

Objavljeno:

Srpski košarkaš Vasilije Micić se predstavio navijačima Oklahome i otkrio zašto je toliko dugo čekao da se oproba u NBA.

Posle osvajanja dve šampionske titule u Evroligi sa Efesom, vreme je da konačno zaigra na najvećoj sceni.

Micić je draftovan u završnici druge runde NBA drafta 2014, a u međuvremenu su Filadelfija 76ersi su trejdovali njegova prava Tanderu, sa kojim je konačno proteklog leta potpisao trogodišnji ugovor.

- Iskreno, prošlog leta sam planirao NBA jer sam se osećao kao sa 29 godina se i dalje se osećam veoma uzbuđeno zbog košarke. Ovog leta NBA se nije dovodila u pitanje jer sam osećao da sam dostigao najviši nivo u Evropi što je veoma teško. Veoma sam srećan što se ovo konačno dogodilo jer sam iskreno radio devet godina da bih stigao u NBA, tako da mislim da je bilo vredno toga - rekao je Micić.

Srpski plej je oduševljen uslovima u NBA.

- Pre nego što sam došao, čuo sam mnogo pozitivnih stvari o organizaciji od drugih ljudi, posebno od Srba koji su već bili u NBA. Svi su imali veoma pozitivne komentare i mišljenja. Potpuno se slažem s njima. Mislim da je ova organizacija, veoma, veoma dobra u smislu objekata, pristupa igračima, počevši od teretane, truda da daju sve od sebe pa do trenera. Svaki dan kada dođem u teretanu osećam da svi daju sve od sebe tog dana. To vam daje dodatnu motivaciju. A onda igrači, oni su tako skromni, toliko su konkurentni i spremni za rad, to mi takođe može dati dodatni podsticaj iako sam malo stariji od njih.

Raduje se novim izazovima...

- Osećam se kao da moram još jednom da izazovem sebe, a rekao sam i treneru, osećam da mogu da budem možda ove godine najinteresantniji momak na terenu iako sam stariji od drugih. Da, to je glavna stvar koja me pokreće. Kada tamo (u Evropi, prim. aut) dostignete neki nivo uspeha, na neki način želite da proširite svoj potencijal, i mislim da je ovaj poziv stigao na vreme. Kao što sam rekao, da nisam dobio ovu ponudu, verovatno bih ostao tamo do kraja. Ali sa uslovima koje su mi dali i poštovanjem koje su mi do sada pokazali u Tanderu, osećam da je više nego dovoljno da dođem i izazovem sebe.

Bonus video:

00:15

Vasa Micić u provodu nakon titule

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.